Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Svícení mlhovkama jako denního svícení?

Zdravím, napadla mě taková věc, dostal jsem dvě led H3 žárovky. Svítí krásně, bíle. Tak mě napadlo s nimi svítit místo hlavních světel přes den. Prostě mít zapnuté jen mlhovky jako denní svícení.
Je to možné to takhle praktikovat? Nebo mlhovky mají svůj jeden záměr a na použití jako denní svícení nemají homologaci?

Předmět Autor Datum
http://www.autoweb.cz/svetla-pro-denni-sviceni-pre dni-mlhovky-dalkova-svetla/
karel 07.05.2014 19:46
karel
Nebo mlhovky mají svůj jeden záměr a na použití jako denní svícení nemají homologaci? Sám jsi si o…
Zdoter 07.05.2014 19:46
Zdoter
Nesmíte svítit mlhovkou jako denní svícení. (rozsvítí se Vám samostatně po nastartování, bez obrysov…
milan.cukrar 07.05.2014 20:55
milan.cukrar
Ano dají se zapnout bez obrysových světel. Ale musím zapnout obrysová světla do první polohy(nesvítí…
Bargoner 07.05.2014 21:52
Bargoner
Ale musím zapnout obrysová světla do první polohy(nesvítí světla, ale budíky ano ty se dají utlumit…
Zdoter 10.05.2014 19:06
Zdoter
pro zapnutí mlhovek stačí/nebo spíš musejí být puštěný obrysovky, pak pustit jdou.A estli taklhe hod… poslední
kamzl 10.05.2014 22:19
kamzl
mě to stálo 500,- a i z autoškoly si pamatuju k čemu jsou mlhovky učený.A na učilišti nám dokonce vy…
kamzl 09.05.2014 22:22
kamzl
A aby se to nepletlo, v novějších a dražších autech jsou kromě denních světel a mlhovek ještě světla…
Yarda 10.05.2014 21:31
Yarda

Ano dají se zapnout bez obrysových světel. Ale musím zapnout obrysová světla do první polohy(nesvítí světla, ale budíky ano ty se dají utlumit kolečkem takže nesvítí když není potřeba)

Díky za odpovědi, tak na to kašlu, ale moc mě to zaujalo. Vypadá to lépe když svítí pěkné bílé mlhovky než škaredé žluté světla a xenony a podobné srandy nechci, protože už tak mám neskutečné nervy když s nimi jede někdo v noci proti mě, to bych zakázal.

Ale musím zapnout obrysová světla do první polohy(nesvítí světla, ale budíky ano ty se dají utlumit kolečkem takže nesvítí když není potřeba)

Jen ze zvědavosti. Co to máš za auto? Já ve všech co jsem seděl, tak se při zapnutí světel do první polohy se zapli obrysovky vpředu i vzadu. Je fakt, že zvlášť ve předu to není ve dne skoro vidět, ale vzadu ano.

pro zapnutí mlhovek stačí/nebo spíš musejí být puštěný obrysovky, pak pustit jdou.A estli taklhe hodlá někdo jezdit tak na sebe švestky rovnou zavolejte, výmluvy typu že vám potkávačky nejdou -neberou.jak jsem psal mě to stálo tehdá 500,-

Jestli to je něco asijskýho to auto - ty už měli tehdá právě ty světla pro denní svícení, ale u nás to chvíli prostě taky nestačilo, nebo ne nestačilo ale dokud se nemuselo povinně svítit a někdo je měl tak to policajti brali jako mlhovky.Měl jsem starší Toyotu Celicu, která ty světla měla a taky mě s tim stavěli a musel jsem je vypnout nebo jet na potkávačky. Pak co se uzákonilo denní svícení tak jim zas nestačilo že jezdim jen na tyhle "pozičky" a musel jsem stejně jezdit na potkávačky.

mě to stálo 500,- a i z autoškoly si pamatuju k čemu jsou mlhovky učený.A na učilišti nám dokonce vysvětlili i technickou podstatu mlhových světel.

Je pravda že se to dost plete a i já jsem si to tenkrát pletl:
mlhová světla a světla pro denní svícení(pak přišly do módy ty LED) a když jsem viděl pak auto svítit světlama pro denní svícení v domění že to jsou mlhovky, měl jsem chuť nechat sníst ten pokutový bloček těm co mi pokutu dali.

Jenže chyba lávky...dostal jsem pokutu po právu a už jsem se nikdy neopičil po autech co měli světla pro denní svícení zapnutý.

V dobách kdy se rozhodovalo o tom zda bude povinnost svítit i přes den, se právě objevovali vozidla co stejně svítili pořád i když nemuseli a navíc k tomu přibývali lidé co svítili těmito světly, většinou ale na vozidlech asijských značek, kde tohle bylo a je standartem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru