Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Túje bránící provedení izolování baráku

Dobrý den,

soused má barák nad námi a jelikož je naše ulice z kopce, tak hlína na jeho zahradě je nalepena na náš barák. V našem baráku máme čím dál více vlhké zdi a bylo nám řečeno, že je zapotřebí zeď odizolovat. Problémem je to, že soused má u této zdi cca 2,5m vysoké túje, které je zapotřebí přesadit, aby bylo možné se ke zdi dostat a vykopat cca 1,5m hlubokou jámu a položit izolaci. Zahradník nám to přesazení tújí vyčíslil na cca 25tis. (těch tújí je 17) se vším všudy. Soused nemá problém s tím toto zrealizovat a na zahradu nás pustit k výkonu práce, ale uhrazení této částky je na nás.

Zajímalo by mě, pokud bychom řešili situaci třeba přes úřad, jaký by mohl být výsledek, zda soused má povinnost nás pustit k opravě zdi a případné přesazení tújí řešit na jeho náklady? Jak dlouho by se mohl tento případ táhnout, pokud by soused nesouhlasil a např. se nějak odvolával vůči nařízení úřadu?

Moc děkuji za Vaše názory.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud jsou obě strany rozumné a chtějí vedle sebe nadále spolužít v poklidu, domluví se na likvidaci… poslední
Rufus 15.06.2014 14:31
Rufus

Pokud jsou obě strany rozumné a chtějí vedle sebe nadále spolužít v poklidu, domluví se na likvidaci stávajících tújí a následně vysazení nových podle vzájemné dohody, případně výsadbu nových tújí uhradí ten, kdo záležitost inicioval.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru