Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem odstoupení od rezervační smlouvy při prodeji bytu

Realitiek by som sa nebal, moje osobne skusenosti su, ze su to velki amateri.
Zena bez mojho vedomia kupila byt v susednom meste, respektive podpisala zmluvu o buducej zmluve so zmluvnou pokutou cca 2000 euro. Ked som sa pozrel na tu "zmluvu" bolo mi aj ako nepravnikovi jasne, ze je neplatna, pre istotu som to dal este overit svojej pravnicky, ktora mi to potvrdila. Kupu bytu sme zrusili a hoci sa realitka vyhrazala vymahanim a sudmi skoncilo to u silnych slov.
Ty si este v lepsej situacii nic si nepodpisal, takze dohdoa bola len ustna a ta sa tazko preukazuje, co je problem RK.
Vas novy OZ som sice necital a netusim naco sa realitka odvolavaju, ale vidim tam minimalne jednu do neba volajucu blbost a tak tusim, ze blbost bude asi vsetko, co napisali.

Zároveň na Vás podá budoucí kupující trestní oznámení a bude požadovat rovněž úhradu nákladů a ušlého zisku. Jeho přesnou výši vyčíslí (právníci, daňoví poradci, finanční poradci, platba nájmu za byt ve kterém by už neměla bydlet)."
Nerozumiem preco vykrikuju, co spravi buduci kupujuci, ale hlavne je nepochopitelne o akom uslom zisku sa hovori v tomto pripade. Velmi by ma zaujimalo akoby ho chceli vycislit. RK moze tvrdit, ze usli zisk je vyska ich provizie (kde je urcena jej vyska?), ale kedze nebolo papier zaujimalo ma ako chceli tuto proviziu v RK zdanit (takze danovy unik pre RK).
V praxi sa to robi tak, ze vsetko ide na dohodu a bez papiera a realitaci si ziju velmi slusnym zivotom, pretoze neodvadzaju dane a cely ich servis spociva casto v tom, ze donesu kupujuceho zaco chcu potom nekrestanske peniaze.
Mimochodom zrovna vcera som bol svojmu krstnemu ujovi hodit do ksichtu 540 eur, je realitak a predaval nas byt. Cely cas rozpraval, ze nic za to nechce a v zavere sa vytasil so sumou 800 eur, ze sak vozil som vas, ked ste sli pozerat dom, mal som vas na nete rok, vodil som vam kupjucich a bla bla bla. Doteraz mam z toho nervy, pretoze sme kupovali aj dom cez neho a nabalil sa asi 1400 eurami dokopy pricom jak pri byte, tak pri dome furt mlel to iste...ja od vas nic nechcem za toto.
Bohuzial ja som musel cuvnut v tomto pripade, ide o blizku rodinu a pre pokoj rodine som mu tie peniaze dal.
Ty si vsak v inej situacii a kludne sa bran, je to ako na vojne, na zaciatku robia na teba bububu a kedze nevies ako to tam chodi pdoriadis sa vacsinou, keby si tam siel po rocnej skusenosti znovu uz si po hlave skakat nenechas. To iste plati aj pre realitky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny