Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nova prasna ceta v zahradkarskej osade - moze sa ?

Mam taku otazku skor ohladne prava, ale suvisi to dost aj so zahradkami a tak.
Mam zahradu v zahradkarskej osade, ktora lezi na nevysporiadanych parcelach - klasicky problem. Ide o to,ze nemame pristupovu cestu pre auto na zahrady. Dalo by sa to ale vyriesit, keby sa kazdy zahradkar vzdal 3 az 4 metrov zo zahrady a spravila by sa tam cesta. Ale len taka jednoducha, prasna, nic betonovane a spevnovane.
Otazka znie, ci je mozny takyto postup, ci ma Slovensky zvaz zahradkarov moznost takto pozmenit zahradky a spravit takuto cestu. Myslim ze zvaz na to pravo ma, kedze ten zakladal osadu.
Taktiez by tam trebalo vybudovat maly mostik cez potok. Potok patri povodiu Bodrogu a Hornadu. Ako sa take nieco riesi ? Je to vobec riesitelne ?
Tym ze nie je pristup k zahradam pre auta, velmi sa nevyuzivaju a zacinaju ich obsadzovat kadejaki spoluobcania, co nerobi dobrotu. Pre buduci rozvoj oblasti, pre zahradnicenie a oddych by bolo velmi dobre, takuto cestu vybudovat. Slo by to bez povolenia majitelov pozemkov ? Aj tak uz zahrady tam stoja a neurobia s tym majitelia pozemkov v podstate nic. Je to cele rozdrobene, jednu parcelu ma povedzme 25 majitelov. Neda sa to nijak poriesit rozumne.
Takze slo by tie ploty proste posunut ? Samozrejme po dohode s uzivatelmi a so zvazom zahradkarov.
Dakujem.

Předmět Autor Datum
Nevim slovensky svaz zahradkaru... ...jestli je to majitel nebo jen nejaka organizace-spolek(podobn…
kamzl 19.06.2014 21:07
kamzl
Co s tym spolocne zahradkarsky zvaz? Jeden z velkych omylov ludi je, ze si myslia, ze ked maju zahra… poslední
fleg 20.06.2014 14:04
fleg

Nevim slovensky svaz zahradkaru...

...jestli je to majitel nebo jen nejaka organizace-spolek(podobna chovatelum napr).

Musite zjistit majitele. Vetsinou tyhle zahradkarsky, chatovy, rekreacni kolonie stoji na pozemku nekoho - treba mesta, obce, Lesu, vodaku, soukrome osoby apod. a kolonisti si plati za zabor pozemku najem podle m2 vetsinou.

Tyhle zabrany kousky pozemku nejsou nijak vazany nejakym katastrem, jen a pouze poplatkem za zabrane metry2 a velice snadno se daji ty pozemky upravit, treba i tak aby pokud je to nutny a nevadi to majiteli se tam nejaka prasna cesta zhotovila.

Co s tym spolocne zahradkarsky zvaz? Jeden z velkych omylov ludi je, ze si myslia, ze ked maju zahradku v nejakej oblasti, ze musia byt clenmi nejakej komunity alebo spolocenstva. Nie nemusia.
Pozemky, na ktorych zahradky su niekomu patria a jedine on moze povolit takuto zmenu, takze zacal by som tym, ze si zistim komu patria pozemky. U nas napriklad patria pozemky mestu, takze vsetko toto by bolo treba riesit s mestom.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru