Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupě bytu v exekuci

Našel jsem výhodný inzerát - docela levný a pěkný byt. Realitka mě upozornila, že ten byt je levný proto, že oddlužovali majitelku, která je v exekuci.

Koukal jsem do katastru a jsou u bytu tyto záznamy:

Exekuční příkaz k prodeji nemovitosti
Věcné břemeno užívání
Zahájení exekuce
Zástavní právo exekutorské
Zástavní právo smluvní

Realitka trvdí, že vše právně vyřeší a že byt bude "čistý". Zatím mi dali k podpisu rezervační smlouvu a chtějí rezervační poplatek 20.000 Kč. V té smlouvě ale o řešení těch exekucí není nic napsáno, je to jen rezervační smlouva, že mám opravdu zájem o byt a že ho koupím. Myslíte, že může někde být riziko?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
jo Bedna ma pravdu, uz ted si promr*al tech 20000 za rezervacku. az je budes chtit zpatky, bud ze si… poslední
kamzl 22.06.2014 20:28
kamzl

jo Bedna ma pravdu, uz ted si promr*al tech 20000 za rezervacku. az je budes chtit zpatky, bud ze sis to rozmyslel nebo ze sejim nepovedlo a ver ze nepovede ten byt oddluzit sdeli ti ze to pozily na naklady s tim spojene.

Uz jen z titulu tech zastavnich prav v katastru bych se bal na ten byt vubec pomyslet.RK muze sahnout k tomu ze urychli prodej toho bytu aby mohli v co nejvyssi vysi pokryt exekuci puvodniho majitele a kdyz to nahodou nebude stacit tak i kvuli petikorune nebudes moct s tou nemovitosti nijak nakladat dokud to nedoplatis ze sveho i s vydaji exekutora.V nejhorsim pripade ti to exekutori prodaji dal a rozdil ty samozrejme vyplati(ale byt v tahu)

Rk uz bude mimi protoze svoji praci splnila?jako prostrednik zajistila puvodni majitelce nejvyssi sumu na splaceni dluhu a tobe vytouzeny domecek.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru