Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jaky pohled na "jednu vec"? moralni-pravni nebo jiny?

Zdravim,
Zacnu uvodem abych se dostal k tomu co je predmetem otazky:

Dnes v praci muj spolupracovnik toho moc nenapracoval. stale chodil jak telo bez duse az z nej vylezlo toto, protoze uz to asi psychycky nemohl vydrzet, jinak sebevodomy clovek, byvaly lampasak se mi sveril ze jeho stavajici stale jeste pritelkyne s kterou ma rocniho syna si z rodineho rozpoctu ubira penize na svoje potreby.

Ty "potreby" jsou ale typu vic nez nemoralniho(drogy, nocni neidentifikovatelne vychazky, navstevy "znamych" apod).

Nijak me to ze zacatku nebralo, kdyby z nej nevypadlo ze ji defakto v tomhle podporuje tim ze napriklad syna hlida, chodi na melouchy aby tyhle ztraty dorovnaval.

Nehlede pry na to ze jeji chovani je cim dal pochopitelne horsi.

Zadal me o radu jako spolupracovnika co ma udelat, jestli ji dat do drzky, zrusit svatbu, pozadat o svereni ditete do pece, proste takovy ty kecy zlomenyho cloveka.

Nebudu Vam psat co jsem mu na to rekl, chtel bych znat i nazor Vas tady, jestli jsem mu treba aspon trochu poradil protoze me i samotneho to docela dostalo,rekl bych ze to i patri do sekce prava, kterym on to nechce prave resit(udanim dealeru, socialkou apod.) protoze i pres toto je ma pochopitelne oba rad a nechce problemy nebo nejaky katastroficky konec vztahu.

Diky za odezvy.

Předmět Autor Datum
závislý človek od drog stráca pod ich vplyvom veškeré zábrany,takže pokial to nechce riešiť radikáln…
audax 15.07.2014 16:15
audax
Těžko radit, opravdu. Jak v tom jsou drogy, vždy je to průser jak vrata, bohužel. Musí se to řešit c…
Zdenál 15.07.2014 19:38
Zdenál
Vhodné pořadí: - informovat OSPOD, požádat o svěření do péče - zrušit dispozice k platební kartě - z…
Dale Cooper 15.07.2014 20:11
Dale Cooper
No tak v tom smyslu jsem poradil taky...Jestli mu za to teda ten zivot s ni stoji at ji dotahne na l…
kamzl 16.07.2014 18:21
kamzl
Jemu je přes šedesát a jí je kolik? rikal a nasel si tam i kontakt na FB na tu "stetku" co dealuje…
Dale Cooper 16.07.2014 18:29
Dale Cooper
Pani bude 38. V patek prisel do prace, celej stastnej da se rict, to co vyved mu dojde nebo uz doslo…
kamzl 20.07.2014 21:43
kamzl
Taky jsem se zamyslel nad tím věkovým rozdílem, pokud mu je 60 a jelikož jde o svěření dítěte do péč…
Roker 17.07.2014 22:00
Roker
jo tady k tomu svereni dite do pece, viz vyse, myslim ze podle nej uz je to vyreseny, zadny anabaze…
kamzl 20.07.2014 21:44
kamzl
Nebudu se tu rozepisovat, napíšu sem kde jinde se "vylít", aktuálně se rozebírá podobná situace na d…
TNT 18.07.2014 23:28
TNT
tyhle odkazy mu dam, to bude radsi posledni s cim mu poradim, at mu neberu iluzi viteztvi...dik poslední
kamzl 20.07.2014 22:00
kamzl

závislý človek od drog stráca pod ich vplyvom veškeré zábrany,takže pokial to nechce riešiť radikálne,skončí to tak,že dotyčná závislá odnesie z domu aj poslednú stoličku,len aby ju vymenila za nejaký iný prostriedok,ktorým si zabezpečí ďalšiu dávku drogy a nebude tio lepšie,a ani sa stav nijako nezakonzervuje na terajšej úrovni,pôjde to dolu vodou a to pomerne rýchlo,takže ak chce niečo robiť,pokial to nedosiahlo extrém,treba ju aj násilne dotlačiť na liečenie,alebo dať od nej ruky preč,dokial je čas,závislák to obvykle nezvládne bez cudzej pomoci držať pod kontrolou a ani existencia dieťaťa na tom nič obvykle nezmení,skôr naopak,pokial to prejde do určitého štádia,dieťa bude u závisláka to posledné,čo ho bude zaujímať,prvoradá bude dávka a to za každú cenu....

Těžko radit, opravdu. Jak v tom jsou drogy, vždy je to průser jak vrata, bohužel. Musí se to řešit co nejdříve, s každým dnem člověk drogám propadá víc a víc a odtrhuje se od reality. Vidím jako jedinou možnost léčení. Ideální by bylo, kdyby se dotyčnou podařilo přesvědčit, že to léčení sama chce - ale to je skoro utopie...
Doporučuju navštívit nějakou protidrogovou poradnu, tam by měli člověku poradit nejlépe. Ale ihned, okamžitě, bez prodlení! Kliknutím na mapu v odkazu si může najít nejbližší protidrogovou poradnu: http://www.drogy-info.cz/index.php/pomoc_a_podpora /mapa_pomoci_pruvodce_pri_hledani_pomoci

Vhodné pořadí:
- informovat OSPOD, požádat o svěření do péče
- zrušit dispozice k platební kartě
- zrušit svatbu
Rozumné řešení se (bohužel) vylučuje s tímto:

kterym on to nechce prave resit(udanim dealeru, socialkou apod.) protoze i pres toto je ma pochopitelne oba rad a nechce problemy nebo nejaky katastroficky konec vztahu.

Tohle je situace, kdy jsou všechna řešení na hovno a je potřeba vybrat to, které je na hovno nejmíň... Blbě se radí. Ale jestli se mu jeho nastávající někde peleší? Na co čeká?

No tak v tom smyslu jsem poradil taky...Jestli mu za to teda ten zivot s ni stoji at ji dotahne na leceni a pak nekam do pradny.

Skrz ty jeho nesmyslny dotace a hlidaci a nasledne dozorci sluzbu jsem mu nic nerikal. ...

Je mu preci jen neco pres 60 a me o pulku min ale ocekaval od me asi neco vic....

...no a dnes jak prisel do prace hned vzal dovolenou a ze jede dojednat to leceni a pomoc v poradne, pohledal na internetu rikal a nasel si tam i kontakt na FB na tu "stetku" co dealuje a domluvil si s ni schuzku. Doufam ze nema zborjak(nejakej kver):-(. a vytratil se.

Jen jsem mu stacil rict at je v klidu jako kdyz je v praci...

Jemu je přes šedesát a jí je kolik?

rikal a nasel si tam i kontakt na FB na tu "stetku" co dealuje a domluvil si s ni schuzku. Doufam ze nema zborjak(nejakej kver)

Ale jen ať má. Bude na světě o jednu fetku míň a on bude mít dostatečně času o všem přemýšlet při navlíkání korálků nebo při lepení pytlíků...

Pani bude 38.
V patek prisel do prace, celej stastnej da se rict, to co vyved mu dojde nebo uz doslo:

Prej kvuli casu aby stihali tu poradnu ji vzal na tu schuzku sebou.V ruce mobila ze zavola litacku,vpak kdyz videl zenskou s kocarkem popiersingovanou snad vsude cekla blazen co z zenskejch vypadne.

Pani jen mlcky sedela a on jednal.dozvedel se ze i ta dealerka prisla jen pro to aby mu rekla ze nic nema.ze ona sama si to kupuje a dal prodava aby uzivila rodinu.

No sedeli pak nekde na kafi kde mu navykladala ze ona sama chodi na leceni a k psychousovi, ten ji poradil at si radsi misto fetu kupuje treba piercing, podle toho pry tak vypadala, mela ho snad vsude.

Ohledne pani se dozvedel ze ty nocni vychazky nebyly za chlapama ale ze byla schopna u nic pred barakem kempovat nez z ni neco vyloudila.Pry ji kolikrat dala jedlou sodu aby se ji zbavila.

Nic proste zkracene- ten blazen se sni snad zkamaradil protoze kdyz sli kolem bankomatu dal vybral 10000,- a ty ji dal se slovy ze si muzou zajit treba na kafe ale s jeho pani uz ji nechce videt...proste manas, nevim co ty lampasaky na vojne ucili.

Pak sli uz do poradny, kde toho moc nenapovidali, dostali kontakt na jednu milou pani psichiatricku z kterou si maji probrat postup odvykani.tam se mimovhodem dozvedel ze ta dealerka je pravidelnou navstevnici poradny a dela pokroky...

Na sezeni si nejdriv vzala do separace pani pak jeho, vyzpovidala si je, pani navrhla ze pokud to nebude zvladat, muzou ji pry na par dnu hospitalizovat a dalsi schuzku maji za mesic...si rikam ze se mel jit lecit taky(coz jsem taky rekl ale on se jen blazene usmival, protoze jeho zelenej mozek je spokojenej)

Ach jo ach jo to jen tak abych to uzavrel...

Taky jsem se zamyslel nad tím věkovým rozdílem, pokud mu je 60 a jelikož jde o svěření dítěte do péče je logické, že mu nebude ještě 18. Takže kolik je jí? Ono se to nezdá, ale může to hrát dost zásadní rozdíl v tom, co poradit...

Jinak jak už zde bylo řečeno, šance je jen jedna a postup musí být dost radikální... Pokud nechce skončit týpek s infarktem a exekutorem na krku, musí to řešit v postupu asi jako nadhodil Dale. I když neznám profily obou zůčastněných, tak zpravidla postupné přesvědčování a umírněný postup nevede k výsledkům (snad kromě pubescentů) a deptá převážně přesvědčovatele.
Udělat radikální kroky, pokud možno bolestivé (žádost o svěření dítěte, odstřižení od společných peněz, klidně i to udání dealerů) jsou prostě nezbytností a pokud jí to hodně rychle nedocvakne, vzít urgentně zpátečku a nechat ji v tom utopit.
Musí i on pochopit, že z tohoto, pokud sám závislý nechce, tak prostě není cesty zpět a jen otázkou, koho vezme s sebou, proto je důležité na prvním místě pořešit to dítě.

Že držím palec ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru