Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Trestne právo

Dobrý den , chcel by som sa opýtať , som predvolaný na súd lebo som obvinený z podielnictva tento čin som spáchal ako 17 roční teraz mam už 18 a čoskoro súd, musím prísť na súd aj tak so zákonným zástupcom?A aký najvšší trest mi hrozý?odcudzil som len 15e.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podielnictvo nie je krádež, sú to dva rozdielne skutky, lebo uvádzaš, že si ukradol len sumu 15€.(?)…
nuda 17.07.2014 08:08
nuda
Ano máš pravdu ,zle som to napísal nie ja ale „kamarát“ ich odcudzil a mne dal podiel . Presne si to…
Hit 17.07.2014 10:04
Hit
Ak máš v ruke spisovú značku s č.k. z príslušného súdu alebo OČTK, pošli pošou DVR s doručenkou aleb… poslední
nuda 17.07.2014 12:54
nuda

Podielnictvo nie je krádež, sú to dva rozdielne skutky, lebo uvádzaš, že si ukradol len sumu 15€.(?) V tomto prípade by OČTK postúpili vec na priestupkové konanie pred OcÚ, ale nie pred súd. Spodná hranica vzniku tr.činu so škodou na majetku je presne daná (limitovaná) zákonom.

Ako mladistvý v čase spáchania skutku nedostaneš na súde ani len podmienečný trest. Advokáta si neber, vyhodené šušne do luftu. Slušne sa nahoď, okúp, učeš, ohol, navoňaj a na súde sa v celom rozsahu ku kladenému skutku priznaj "mea culpa" s upejpavým výrazom neviniatka - andelíčka.

Ano máš pravdu ,zle som to napísal nie ja ale „kamarát“ ich odcudzil a mne dal podiel . Presne si to vystihol takí aj anjelik som . Môžeš mi poradiť aj v tej veci , ked sa nemožem spojiť s vyšetrovateľom lebo ma asi dovolenku musím súrne odcestovať a aby mi neudelil poriadkovú pokutu koho mám kontaktovať?

Ak máš v ruke spisovú značku s č.k. z príslušného súdu alebo OČTK, pošli pošou DVR s doručenkou alebo osobne si daj opečiatkovať kópiu na podateľni ospravedlnenia s tým záverečným petitom, že sa doznávaš k skutku ktorá ti je kladená za vinu v celom rozsahu a tiež súhlasíš, aby sa pojednávalo bez tvojej účasti a fyzickej prítomnosti na pojednávaní. Dôvod: Za podiel na sume so spôsobenou škodou 15€ v celku(!) nie je možné trestne stíhať neplnoletú, netrestanú osobu. Súd nutne vec postúpi príslušnému úradu.

Predmetnú sumu podľa explicitnej litery Tr.zákona a Tr.poriadku, rieši iba orgán k tomu určený, obec, MÚ, OcÚ.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru