Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dobirka drazsi veci

zdravim,

jak to tak byva, nekdy nevi leva ruka co cini prava a nedokazou se poradit.

Po predchozich nezdarech nakupech na dobirku pres internet i tak leva ruka obednala bez nejakych diskuzi s pravou detskou autosedacku(jeji hodnota 1500,-).

Prava ruka to zjistila a pohledala na internetu podle emailu na ruznych serverech hodnoticich tyhle nakupy a jejich puvodce a zjistila ze hodnoceni duveryhodnosti neni nijak valne ale problem je v tom ze se nestihlo stopnout poslani toho zajice v pytli a zasilka je pripravena k vyzvednuti na poste...

Prava ruka a uz ani ta leva odmitli zasilku prevzit naces prisli vyhruzky od prodavajiciho, ktere naznacuji nesmirne vydaje s poslanim autosedacky a jejim navraceni.

Je logicky ze kdyz se dobirka nevyzvedne ze se vraci vec k majiteli, ale jest logicke aby za takto neuskutecneny obchod byly ze strany prodavajiciho zadany nejake satisfakce(udani, soud, nahrada skody, nakladu?)

dik za odezvu

Předmět Autor Datum
Prodávající pochopitelně může požadovat úhradu nákladů. http://www.podnikatel.cz/clanky/e-shop-nezap…
karel 23.07.2014 23:04
karel
Nejen nákladů, to bylo už v předchozím zákoně (v prokazatelné výši), ale škody a to i předpokládané.…
Ara 24.07.2014 06:58
Ara
To je to, že spousta kupujících si neuvědomuje, že odesláním objednávky jim nevznikají jenom bezmezn…
Roker 24.07.2014 01:34
Roker
Máte o to zboží zájem? Co takhle dohodnout se s prodejcem, že vznikl nějaký problém, ale že si k něm…
Yarda 24.07.2014 08:46
Yarda
Tohle nebyla vec z e-shopu ale pres bazar od soukrome osoby. i v tomhle pripade je to tak jak pisete…
kamzl 24.07.2014 20:12
kamzl
Pokud dobře chápu, vy se z toho nákupu chcete vykroutit, jinak byste asi na to osobní předání přisto…
Yarda 26.07.2014 14:19
Yarda
V podstate mas pravdu, vykroutit bych ale nerekl spis proste vratit, neprevzit to.
kamzl 27.07.2014 11:51
kamzl
ZHodnotme to takto, to co chces spravit je svinstvo a nemas to nicim podlozene. Ale ak to spravis ni…
fleg 26.07.2014 15:51
fleg
Svinstvo dneska po internetu dela kde kdo, nejen ja. I bych souhlasil uhradit za tu spackanou dobirk…
kamzl 27.07.2014 11:55
kamzl
Ok ak je to tak a si presvedceny, ze mas pravadu a natrafil sa na podvodnika popros nejakych znamych…
fleg 27.07.2014 20:14
fleg
to vis - pokrok nezastavis... Prdim na ni, nepotrebuju aby mi pak chodili emaili plny sr*ek. Ale na… poslední
kamzl 27.07.2014 20:35
kamzl

To je to, že spousta kupujících si neuvědomuje, že odesláním objednávky jim nevznikají jenom bezmezná práva, ale i pár povinností.
Nákup v e-shopu je sjednanou kupní smlouvou, která má jistá pravidla a jedno z nich je, že kupující je povinen zásilku převzít. Nestane-li se tak, je prodávající oprávněn požadovat uhrazení nákladů (poštovné, balné).
Když to řeknu narovinu, k soudu s tím zřejmě nepoběží, nicméně přiznejme si, že jste udělali chybu (nehledě na to která ruka to byla, když si něco objednám, tak to vyzvednu) a bylo by přinejmenším férové své závazky vyrovnat. Příště se třeba alespoň obě ruky lépe domluví ;-)

Máte o to zboží zájem? Co takhle dohodnout se s prodejcem, že vznikl nějaký problém, ale že si k němu dojedete a zaplatíte při převzetí (i s náklady co mu vznikly s posíláním nepřevzaté dobírky)? Myslím, že takhle by to bylo fér. A pokud to odmítne, aspoň budete vědět, na čem jste.

Tohle nebyla vec z e-shopu ale pres bazar od soukrome osoby. i v tomhle pripade je to tak jak pisete z E.shopy?

Ne zminena autosedacka stoji prave v e-shopech pres 5000,- a tak se zdalo vyhodny ji koupit za 1500,- chvili pozivanou(pry nevhodny darek) jenze po nekolika zkusenostech z takovych nakupu jsem pohledal na internetu a zjistil ze dotycna osoba nema vubec valne hodnoceni ale to uz byla na ceste a tak jsme ji nevyzvedavali a cekali az si posta toho zajice v pytli zase vrati.

ZHodnotme to takto, to co chces spravit je svinstvo a nemas to nicim podlozene. Ale ak to spravis nic sa ti nestane. Predavajuci nema moc moznosti len sa obratit na sud, co je pri hodnote 1500 za autosedacku malo pravdepodobne a pomerne nakladne. Takze sa neobrati.
Moralna stranka veci je ina, byt tebou preplatim mu aspon to postovne, pretoze ti preukazatelne nieco poslal a naklady s tym nejake mal.

Svinstvo dneska po internetu dela kde kdo, nejen ja. I bych souhlasil uhradit za tu spackanou dobirku nejakou kacku, poslal virtualni bonobnieru nebo kytku,

Vim uz o nekolika dalsich lidech co si koupili tuhle samou autosedacku a dodnes ji nemaji, jenze tahle zenskka zmenila taktiku a uz misto predem penez na ucet ochotne posila i na dobirku, a tak jsem rad ze jsme to ani jeden nevyzvedli, buh vi co by tanm bylo.

Takze bomobniera nebude...

Ok ak je to tak a si presvedceny, ze mas pravadu a natrafil sa na podvodnika popros nejakych znamych nech si ju tiez objednaju. Ak pocitam, ze s poslanim vacsieho balika o prislusnej hmotnosti ma naklady 50-100 CZk, tak takych 5 objednavok, ktore nikto nevyzdvihne uz zamrzi a mozno prestane podvadzat ludi na nete;o).

Svinstvo dneska po internetu dela kde kdo, nejen ja.

Dnes sa okrada a zabija vo svete vo velkom. Napriek tomu ja nekradnem a nezabijam. Chcem sa lisit od ostatnych v tomto. Myslim, ze takto by mal uvazovat kazdy normalny clovek. Hovorit, ze podvazaju oni budem aj ja, kradnu oni tak mozem aj ja je dost lacny alibizmus.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru