Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Státní sociální podpora - příspěvek na bydlení pro studenta

Dobrý večer,
tak mám tentokrát dotaz ohledně práva: jsem devatenáctiletý student a chtěl bych si zažádat o podporu, kterou jsem vyčetl třeba zde: http://student.finance.cz/zpravy/finance/251085-pr ispevek-na-bydleni-uz-neni-jen-pro-socialne-slabe/ . Jakým způsobem a co vše pro to musím udělat a hlavně jaká je šance, že podporu dostanu? Dostávám určité výživné (matka 1500kč - samoživitelka, otec 2500kč) + mám občasnou stálou brigádu. Za bydlení platím 3500 korun včetně energií. Problém je, že trvalé bydliště mám jinde než tam, kde jsem podnájemníkem (stejná městská část).
1) Musím jít na obecní úřad a změnit to tam?
2) Jaké další úřady mám oběhat se změnou trvalého bydliště?
3) Když už to budu mít, budu potřebovat něco víc než nájemní smlouvu a občanku s novým trvalým bydlištěm, abych si mohl jít zažádat o dávky?
4) Na jaký úřad si mám o dávky požádat? (jsem z Ostravy)
5) Koupil jsem vůz a majitel ho odhlásil na mou nynější adresu, jak postupovat při jeho přihlášení na adresu novou? Musím ho přihlásit na starou adresu a pak ho při změně přehlásit na novou, nebo je to jedno? Co když si změním trvalé bydliště dřív, než (na staré) auto přihlásím?

Děkuji předem za zodpovězení mých dotazů a případně se ještě doptám :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Trvalé bydliště měnit nemusíš. V nájemní smlouvě máš uvedeno kolik platíš, pokud si student tak do 2…
kamzl 28.08.2014 15:20
kamzl
Rozhodnutí o alimentech - když jsem to neřešil soudně, ale mimosoudní domluvou s matkou?? To s tím l…
Aightie 29.08.2014 00:45
Aightie
No tak tím líp že ty alimenty nemáš soudně.Nemusíš je přiznávat, možná se ti příspěvky zvednou. "le…
kamzl 29.08.2014 22:25
kamzl
Je to byt rodinného příslušníka se stejným příjmením, avšak ani jednoho z rodičů (Nebude problém se… poslední
Aightie 30.08.2014 16:35
Aightie

Trvalé bydliště měnit nemusíš. V nájemní smlouvě máš uvedeno kolik platíš, pokud si student tak do 26 let máš na nějaké příspěvky nárok, nevím jestli 100% ale máš.

Zažádáš na ÚP respektive ťzv. "socce" v místě trvalého bydliště - v ruce měj občanku, nájemní smlouvu na onen byt, doklad o vzdělání,rozhodnutí o těch alimentech,smlouvu o brigádě, popř nějaké inkaso za energie.

Na internetu přímo na stránkách ÚP jsou navíc různé kalkulačky a popř. nějakej jejich hotmail.

Neber si iluze, není to narážka na rasismus ale měl by se nechat nalejzrovat na černo:-x takhle jak jsem psal počítej že ti neproplatí vše.

Tím jsem ti odpověděl v začátku na přepis toho vozidla a pokud nemáš "línou hubu" zkusil bych vzít i účtenky za palivo-možná ti ještě nějakou korunu přihoděj možná ne.

Edit: jde tam hlavně o to přesvědčit je že nemáš jinou možnost než si ten byt se všemi těmi náklady vydržovat-že ho potřebuješ.

Rozhodnutí o alimentech - když jsem to neřešil soudně, ale mimosoudní domluvou s matkou?? To s tím lejzrováním vůbec nechápu... A dyť všude píšou, že musím mít trvalé bydliště na adrese bytu, který si podnajímám (mám ještě teď adresu bydliště s rodiči...) Jak to teda je?

Děkuji!

No tak tím líp že ty alimenty nemáš soudně.Nemusíš je přiznávat, možná se ti příspěvky zvednou.

"lejzlování" neřeš, je to narážka na nepřizpůsobivé občany, které bych nerad urážel.

Jak jsem psal, pokud jim zahraješ divadlo, že nemáš jinou možnost, že ten byt potřebuješ, že nemůžeš bydlet třeba v levnějším, na ubytovně, koleji, co já vim kde jinde-po tom oni pújdou a věř že ti něco i nabídnou- , ale prostě ve tvém vysněném bytu, na něco málo nárok mít budeš.

Prostuduj si ten web co ti zaslal kolega, popř. jejich hotmail, či se zeptej osobně.

Ten trvalý pobyt je vyžadovanej spíš pro to abys platil např. poplatky za TKO.

Je to byt rodinného příslušníka se stejným příjmením, avšak ani jednoho z rodičů (Nebude problém se smlouvou ani trvalým bydlištěm). Podnajímám si jeden pokoj a žiju si sám a kopu si prostě na svojem záhonku. Již pobírám příspěvek na dítě (700kč),takže teda na ně vymyslím nějakou story a zahraju to nějak. Takže chápu-li to správně, musím přehlásit trvalé bydliště, vzít všechny ty dokumenty a jít tam zahrát divadlo :-D Tak děkuju za rady, zkusím to

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru