Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem bydlení

Zdravím,
nejdříve se chci omluvit jestli jsem to dal do špatné rubriky,nevěděl jsem kam to zařadit.
No,ted k tématu..
právě jsem vyšel ze školy,a našel jsem si práci trochu dál od mého bydliště,a potřebuju tam sehnat nějakej pronájem bytu,ale nemůžu tam momentálně chodit po městě a hledat bydlení.
Je nějaké místo,kam bych se mohl obrátit že by mě nějaký byt pomohli najít?
např uřad práce?
nebo nemám na výběr a prostě tam chodit po městě a hledat pronájem?

a ještě jedna otázka,pokud bych se tam nastěhoval,jak to je s placení odpadu apod?kdybych se nechtěl přehlásit do toho města(prostě bych chtěl mít trvalé bydliště u rodičů),musím je platit u rodičů nebo v tom městě kam bych se nastěhoval?popř oboje?
platí se ještě něco krom popelnic?
Děkuju za rady

Předmět Autor Datum
byt ti pomůže najít internet, popř. na městském úřadě, či v informačním centru.V podstatě si ho ale…
kamzl 29.08.2014 22:33
kamzl
Poplatky městu/obci jsou nejčastěji spojeny s trvalým bydlištěm, je třeba si přečíst místní vyhlášku…
TNT 29.08.2014 23:22
TNT
Dostat se na úřad jiného města by znamenalo získat trvalé bydliště na konkrétní adrese se souhlasem…
L-Core 23.07.2015 07:19
L-Core
Je to tak, dle obcanskeho zakoniku si lze prihlasit trvale bydliste bez povoleni majitele. Nelze s t… poslední
helemese 23.07.2015 15:35
helemese
A co takhle realitky - namátkou pronajem Tihle mne napadli že mají všude reklamy, já s nimi nemám a…
Yarda 22.07.2015 22:57
Yarda

byt ti pomůže najít internet, popř. na městském úřadě, či v informačním centru.V podstatě si ho ale musíš najít sám.

Poplatky za TKO, budeš mít sjednány v případné podnájemní smlouvě.Měla by tam být o nich zmínka, nebo tam bude vypsáno že je již ten a ten poplatek za to a to v dohodnuté ceně.

Na místě trvalého bydliště můžete zažádat o zrušení, respektive neplatit za další období a žádat o vrácení přeplatku a po případném návratu opět zaplatit.

Poplatky městu/obci jsou nejčastěji spojeny s trvalým bydlištěm, je třeba si přečíst místní vyhlášku. Není nutné měnit trvalé bydliště, pokud jsi nejsi jistý, že tam vydržíš. Dost často majitelé nemovitostí nedávají povolení nájemníkům si tam trvalý pobyt dávat. Trvalé bydliště na úřadě znamená, že by tě rodiče museli odhlásit, ale pak jsi jen vedený na úřadě stejného města/obce. Dostat se na úřad jiného města by znamenalo získat trvalé bydliště na konkrétní adrese se souhlasem majitele, a až potom se z adresy odhlásit a mít trvalý pobyt na úřadě. Takhle zjednodušeně jsem to popsal, protože to "přehlásil do toho města" je spojeno jen se získáním trvalého bydliště, jako přespolního tě město nechá být.
Nástěnky v supermarketu se dají využít k hledání bydlení. Inzertní weby dokážou taky obsloužit i větší města. Taky v práci stačí někoho oslovit.

Dostat se na úřad jiného města by znamenalo získat trvalé bydliště na konkrétní adrese se souhlasem majitele

Dost často majitelé nemovitostí nedávají povolení nájemníkům si tam trvalý pobyt dávat.

Není jim to nic platné, pokud má nájemník v ruce nájemní smlouvu, přihlásí se tam k trvalému pobytu i kdyby se pronajímatel rozkrájel 3-[

Sranda nastává, až se nájemník zadluží a kolem bytu, kde mu třeba nic nepatří, začne kroužit exekutor. Proto to takto bylo prosazeno. Když je dlužník hlášen na národním výboře, nejde mu nic sebrat. Teď aspoň oberou nevinného pronajímatele, každá kačka dobrá, že..

Je to tak, dle obcanskeho zakoniku si lze prihlasit trvale bydliste bez povoleni majitele. Nelze s tim proste nic delat.

Ja byt pronajimatel, pak jsou dve veci, ktere bych proste delal. Prvni je ta, ze bych pronajimal proste prazdnej byt. Pri dlouohodobem pronajmu si clovek stejne da vlastni vybaveni...a exekuce by me nemuseli trapit. A kdyz bych uz neco mel, pak soupis meho majetku i s fotodokumentaci prilozit ke smlouve. Pri nasledne exekuci je to pak lehci dostat zpet.

Obhlidni internet, problem ale je, ze jsou potreba osobni prohlidky. Dalsi varianta je se docasne usidlit na nejakou ubytovnu. Mesic to tam vydrzis a budes mit cas si v klidu najit bydleni, ktere ti vyhovuje. Dalsi moznost je pozadat realitku, pomuzou ti najit bydleni dle tvych parametru, ale samozrejme te to neco bude stat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru