Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nehoda a odvolání

Dobrý den ,,
Chtěl bych poprosit o radu .. Měl jsem nehodu kdy to šetřila dopravní policie a po celou dobu řešení jsem byl poškozený .. Po třech měsících kdy policie určila viníka jeho se odvolal ,, po odvolání to policie předala magistrátu města a ten si mě předvolal k výslechu kdy jsem uznal pár svých chyb že jsem mohl alespon předvídat s tím že budu mít tedy nějakou spoluvinu .. Jenomže po týdnu mi od magistrátu přišlo rozhodnutí že si teda předvolali jen mě a že jsem vinen v plným rozsahu a přiznal jsem vinu .. Popravdě jsem podepisoval nějaké papíry ,, ale prolítl jsem je jen tak po očku a podepsal ,, v rozhodnutí bylo že jsem tedy se vším souhlasil a přiznal se .. Ale nevěděl jsem jak to dopadne a že to dopadne takto a celé se to obrátí proti mě a že budu muset platit pokutu nemalé částky a přijdu o papíry .. Můj dotaz zní jestli má cenu se odvolávat nebo už je to zbytečný abych si nenadrobil jěště více .. Mohu poslat i foto výpovědí nehody jak se to stalo ..
Mockrát děkuji za rady

Předmět Autor Datum
Abych to uvedl na pravou míru .. Předjížděl jsem na hlavní komunikaci dvě vozidla ,, při čemž první…
Kolinaris 01.09.2014 17:10
Kolinaris
podle mě se měl přesvědčit že neohrazí nikoho proti sobě a přesvědčit se ve zpětném zrcátku že neohr…
Dale Cooper 01.09.2014 19:38
Dale Cooper
kdy jsem uznal pár svých chyb že jsem mohl alespon předvídat s tím že budu mít tedy nějakou spoluvin…
Dale Cooper 01.09.2014 19:10
Dale Cooper
No drahé ,, pokud bych věděl že s tím mohu jěště něco dělat tak klidně .. Vím že byla už fatální chy…
Kolinaris 01.09.2014 19:23
Kolinaris
Hůř to už dopadnout nemůže, bude to řešit krajský úřad, jiný úředník. Taky nejsem odborník, ale mysl…
Dale Cooper 01.09.2014 19:26
Dale Cooper
Dostal jsem 7000kč pokutu a půl roku zákaz řízení :-( ,, což se mi zdá také krutý
Kolinaris 01.09.2014 20:22
Kolinaris
Jinak ted mi moje kamarádka dala i kontakt zase na jejího kamaráda který je právník tak ted jsem mu…
Kolinaris 01.09.2014 20:27
Kolinaris
Tak hodně štěstí! Příště si třeba pročtěte články na D_FENS blogu, pár jich tam je zajímavých. O tom…
Dale Cooper 01.09.2014 21:41
Dale Cooper
Při odbočování vlevo a při kolizi při tomto manévru jsou rozhodující centimetry a milivteřiny. Větši… poslední
milan.cukrar 02.09.2014 21:19
milan.cukrar

Abych to uvedl na pravou míru .. Předjížděl jsem na hlavní komunikaci dvě vozidla ,, při čemž první vozidlo bylo auto od 15 let které jsem neviděl .. Začal jsem tedy předjíždět s doměním že předjíždím jedno vozidlo asi 200metrů od křižovatky s vedlejší silnicí .. vyhodil jsem blinkr a začal předjíždět ono vozidlo a všiml jsem si že před ním je jěště jedno to menší ,, nechtěl jsem nijak ohrožovat vozidlo bržděním které jelo zamnou a s tím že předjedu i ono menší od 15let .. To mělo vyhozený blinkr že začně odbočovat na vedlejší silnici a podle mě se měl přesvědčit že neohrazí nikoho proti sobě a přesvědčit se ve zpětném zrcátku že neohrozí ani vozidla jedoucí zaním ,, což asi neudělal a začal odbočovat přímo předemnou a já jsem se s ním střetnul ..

kdy jsem uznal pár svých chyb že jsem mohl alespon předvídat s tím že budu mít tedy nějakou spoluvinu

Popravdě jsem podepisoval nějaké papíry ,, ale prolítl jsem je jen tak po očku a podepsal ,, v rozhodnutí bylo že jsem tedy se vším souhlasil a přiznal se ..

Bude to znít blbě, poněvadž po bitvě je generál každý. Ale blbě, od začátku blbě. Bylo úkolem magistrátu vám dokázat vinu, nemusel jste kromě dobrý den a nashledanou říkat vůbec nic. Vy jste jim nevinu dokazovat nemusel. Odepřít podání vysvětlení z důvodu možnosti vystavení se stíhání za přestupek; to je vaše právo dané ústavou. V podstatě jste vypovídal proti sobě; já vím, když ten úředník byl takový fajn chlapík, pokecali jste. To umějí; jde jim jen a jen o prachy do městské kasy. No a podpisem papírů jste jim pěkně naběhl na nastavenou lopatu.

Můj dotaz zní jestli má cenu se odvolávat nebo už je to zbytečný abych si nenadrobil jěště více

Zkuste to a pokud jsou vám papíry hodně drahé, navštivte právníka. Ale i tak to vidím bledě, jestli jste se jim přiznal.

No drahé ,, pokud bych věděl že s tím mohu jěště něco dělat tak klidně .. Vím že byla už fatální chyba něco podepsat ,, ale jsem laik a ty jejich spisové značky a kdesicosi jsem právě pochopil tak že bude spoluvina .. A ejhle ted z rozhodnutí jsem pochopil že jsem udělal volovinu .. Takže asi to nemá smysl jěště bych ztížil situaci sám sobě :-(

Hůř to už dopadnout nemůže, bude to řešit krajský úřad, jiný úředník. Taky nejsem odborník, ale myslím, že KÚ zruší rozhodnutí magistrátu a bude to šetřit jakoby znova. Jestli máte dojem, že není co ztratit, tak se odvolejte. Ale asi by fakt nebylo od věci to zkonzultovat s nějakým JUDr.
Mimochodem - jak vás magistrát potrestal?

Tak hodně štěstí! Příště si třeba pročtěte články na D_FENS blogu, pár jich tam je zajímavých. O tom, kdy je vhodné na úřadě mlčet, kdy mluvit a tak.
Oni lidi mají obecnou potřebu všechno okecat a obhajovat se; třeba i sami před sebou. No a mnohdy se do svého líčení situace dostanou do blbé pozice. Úředník je sice taky jen člověk, co tam chodí do práce, ale on chce mít vyřešené přestupky rychle a snadno. No a kolikrát jim to lidi sami usnadňují, nevědomky.
Ono kdybyste tam nakráčel, řekl, že s ohledem na ustanovení paragrafu bla bla bla zákona o přestupcích odmítáte podat vysvětlení, tak by i taktika úředníka byla jiná. Už byste v očích úřadu nebyl jen hejl (bez urážky, nemyslím to zle vůči vám) kterého má hned, ale někdo, kdo si třeba na hlavu sr_t nenechá.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru