Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamy na webu

Zdravím, mám svůj web který však zatím nevydělává. Myslím si však že je na čase aby mi přinesl nějakou korunku například seznam nebo google reklamami. Problém však u mě nastal ve chvíli kdy jsem zjistil že na tohle je třeba živnostenský list a musí se z toho odvádět daně.Chtěl bych se tedy zeptat jak to ve zkutečnosti funguje. Protože web rozhodně nebude vydělávat tisíce měsíčně a myslím si že se mi v tomhle směru živnostenský list ani nevyplatí. Zatím jsem ještě rok studentem takže nemusím tuším platit soc. a zdravotní. ale co po roce ? budu muset tyhle věci platit jen abych mohl mít reklamu na webu? ve výsledku spíš budu pouze doplácet. popřípadě jak to tedy funguje z reklamními bannery ?.

Pokud bych mohl poprosit zkuste to popsat jako úplnému "LAJKOVI" přes zákony apod. Děkuji mnohokrát.

Předmět Autor Datum
Prvně spíš doufej že někdo na tvých webovkách bude chtít nějakou tu reklamu umístit. Většinou kdo c…
kamzl 02.09.2014 17:13
kamzl
Spíše jsem měl na mysli tyhle reklamy kde bych měl dostávat provizi za klik... například http://napo…
Crack 02.09.2014 21:06
Crack
Pokud nemáš alespoň 1000 unikátních návštěv denně, tak ani nemá smysl to zkoušet.
Wikan 02.09.2014 21:18
Wikan
Většina rozumných uživatelů internetu používá AdBlock,takže reklamní bannery na stránkách ani nevidí… poslední
Karel04 03.09.2014 07:31
Karel04

Prvně spíš doufej že někdo na tvých webovkách bude chtít nějakou tu reklamu umístit.

Většinou kdo chce dneska něco inzerovat nechce za to nic moc nebo vůbec platit vyřeší to vyskakovacím oknem, nebo ti např nabídnou že tvůj web budou propagovat apod.

Jestli by se jednalo pouze o blog, tam nemusíš nic přiznávat nebo něco podobného ani živnost.Tam ti umisťují reklamy sami podle nějakého jejich systému a stejnak ti tam tvojí nějakou nepovolí(pokud nezaplatíš)

Pokud to je tvůj web kde budeš mít třeba fotky a články, odkazy na něco tam by snad mohlo platit to co jsem psal na začátku. Zvěřejňuješ ho stejně za pomocí nějakého serveru a platíš defakto za "pronájem". Tady můžeš umisťovat reklamy podle libosti,omezený to snad je jen místem, který u poskytovatele máš.

Jestli hodláš podnikat z reklamou, platí to že musíš mít server, na něm si zaplatit "pronájem" a můžeš rozjet byznys za předpokladu že si zřídíš ŽL a budeš řádně platit daně a co máš, což nejde protože nesplňuješ věkovou hranici a musíš tedy splašit někoho kdo to na sebe veme.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru