Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem urážka na cti pomoc

Dobrý den byla jsem obviněna v práci ústy mé kolegyně z odeslání emailu kde byly psány pomluvy o ostatních zaměstnancích a na základě těchto informací mě sprostě, slovně uráží ostatní personál a mám být propuštěna ze zaměstnání. Prosím o radu mohu se nějak bránit, Nic takového jsem nikdy nenapsala a dost mě to uráží a poškozuje a ještě mám kuli něčemu co jsem nespáchala být propuštěna prosím pomozte

Předmět Autor Datum
Obvinění kolegyní snad ještě není propuštění,i když si to asi ona přeje.Jedině dojít za vedoucím,že…
Karel04 07.10.2014 12:14
Karel04
U policie s podáním trestního oznámení nebo na SZ s tim moc neuspěješ ale to nebrání trestní oznámen…
kamzl 07.10.2014 15:57
kamzl
Spíše bych to viděl na trestný čín pomluvy. Ovšem je vysoce žádoucí, aby se vyjasnilo autorství toho…
Ara 07.10.2014 17:45
Ara
jo anebo pohrozte kolegyni tím ať si uvědomí že by to mohl ten dnes moderní "stalking" nebo porušová… poslední
kamzl 07.10.2014 20:46
kamzl

Obvinění kolegyní snad ještě není propuštění,i když si to asi ona přeje.Jedině dojít za vedoucím,že jsi křivě obviněna,ať to sám prošetří a rozhodne.Třeba to pak schytá ta kolegyně.Měl by vás vyslechnout obě a taky vidět ten mail v přijaté i odeslané poště.Na Tvůj počítač v práci má přístup i někdo jiný?Jinak budeš těžko prokazovat,že jsi ten údajný mail nepsala.

U policie s podáním trestního oznámení nebo na SZ s tim moc neuspěješ ale to nebrání trestní oznámení podat a oni by to měli prošetřovat.

Vznikla nějaká finanční škoda krom té morální na Vás? Prozatím jak to vypadá ne.Na to hodně koukají a většinou to odloží pro nedostatek důkazů, který taky popisujete.

Až Vás skutečně propustí, nebo vás budou krátit třeba podle Vás bezdůvodně na prémiích apod. pak bych si sehnal mraky svědků a doufal ve slepou spravedlnost.

Spíš bych se obával toho, že se tohodle chytí někdo z vedení a kvůli klidu na pracovišti, podle vás slovního "napadení" Vás vyrazí obě.V dnešních moderních firmách dbají na now how a nepotřebují nějaké napadání(ruční i slovní) na spokojeném pracovišti ve spokojeně fungující firmě.

Chce to spíš pevné nervy, lidi jsou lidi a drby jsou stejně staré jak lidstvo samo.Časem to přejde a objeví se jiná "oběť" kterou si budete třeba i Vy sama.

Spíše bych to viděl na trestný čín pomluvy. Ovšem je vysoce žádoucí, aby se vyjasnilo autorství toho mailu, respektive jeho existence.

§ 184
Pomluva

(1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

jo anebo pohrozte kolegyni tím ať si uvědomí že by to mohl ten dnes moderní "stalking" nebo porušování soukromí.

Taky by se to tak dalo využít, zeptat se jí jak se vůbec k mé osobní korespondenci dostala přes heslo, a jak vlastně ví o všem co kde dělám a píšu apod.

stejně to je pasé, ten původ-vlastnictví emailu je zjistitelný snadno ale dneska stačí otevřít kdejaký web a je tam pomluv hafo.Viz pěkný příklad vzájemné "špinění" politiků.Jen se zčeří voda končí to písemnou omluvou na poslední straně regionálních novin a den na to už vás maj zase všichni v práci na háku a drby jedou na novo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru