Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podvod-jak dále postupovat?

Dobrý den,zajímal by mě Vaš názor zde a taky případnou radu jak dále nyní postupovat.Celá událost se odehrála v dubnu letošního roku,kdy jsme potřebovala zakoupit větší množství materiálu.Tedy jsem zadala poptávku přes epoptavky.cz a čekala jsem na nabídky ,kterých pár přišlo.Vybrala jsem si firmu která měla velmi vřelý přístup ,pěkné webové stranky vše ochotně řešily a samozřejmě i cena byla dobrá.Dostala jsem tedy zálohovou fakturu ,kterou jsem uhradila na CZ učet a čekala jsem na materiál.....čekala čekala a materiál samozřejmě nepřišel...už ten den kdy me materiál měli přivest mě to přislo podezřelé,jelikož všechny čísla byly nedostupné .Proto jsem zadala číslo bankovního učtu do googlu ,kde me vyjel profil na mimibazaru nebo aukru kde byl také email na majitele učtu.Ihned jsem jí tedy psala ,že chci okamžitě vrátit zpet svoje peníze,ale paní me sdelila ,že pouze peníze předala a že stím nechce mít nic společného.

Pochopila jsem vlastně jak celý podvod funguje.Zašla jsem tedy na policii kde jsme podala trestní oznamení na neznámeho pachatele.Ty podvodníci to měli samozřejmě dobře promyšlené takže policii na nic nepřišla.

Mě zajíma jestli mám šanci ještě ty peníze vymáhat po tom "bílém koni"?Když jsem videla tehdy ten samý případ s českou spořitelnou ,kde peníze vybírali nějací poláci,tak tam je dokonce ty poláky odsoudili...a zde to proste odložej a to je to uplně stejný případ....Díky za radu....

zde zasílám naskenované usnesení:
usneseni.jpg

usneseni2.jpg

http://imgbank.cz/images/2014/10/17/usneseni34T6rD .jpg

Předmět Autor Datum
V prvom rade je nezodpovednost robit vacsiu objednavku s novym dodavatelom a nezistit si dopredu o n… poslední
fleg 18.10.2014 09:12
fleg

V prvom rade je nezodpovednost robit vacsiu objednavku s novym dodavatelom a nezistit si dopredu o nom nic.
Moznosti vela nie je, pretoze biele kone su nepriestrelne pokial to nie je skoda vacsieho rozsahu a policia sa do toho poriadne nezahryzne. V tomto pripade bude treba vsak viacero poskodenych, co by vsak vzhladom na rozsah nemal byt problem.
Vymahat peniaze po bielom koni samozrejme mozes, ale vacsinou su to polodementni ludia, bezdaci, ludia bez majetku alebo ini chudaci, takze sance su viac ako minimalne.
A keby sa nieco mohlo prezradit on ten biely kon zvykne zmiznut a vyhrabu ho az po rokoch niekde v lese.
Takze ti nezostava asi nic ine len spoliehat sa na policiu a dolapanie skutocnych pachatelov, ale to uz len kvoli satisfakcii, na peniaze mozes rovno zabudnut.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru