Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Hledaná osoba

Zdravim, nemůžu uvádět podrobnosti.

Jde mi o situaci kdy nám vykradli podnájemníci dům,sebrali krbové kamna, dětskou cestovní postýlku,monitor od PC, motorovou pilu, prostě další věci co měli cenu...celková škoda nijak veliká ale je to 15000,- +/-.

Po povinných procedůrách jsem dal do kupy počítač,který tam nechali a dostal jsem z něj data, který přímo souvisely z tou krádeží(ty nájemníci si domlouvali přes FB prodej těch věcí a vlastně i realizaci celé té prasárny)...

a problém první:Díky tomu jsem zjistil kde se ty lidi skrývají.Nahlásil jsem to nejbližším OOP PČR bylo mi řečeno, že to nejde že to má kriminálka a oni se během týdne seberou že to pošlou dál.Je pravda že ten podezřelý je ozbrojen a z řad feťáků. Ptali se mě kde jsem k té informaci o nich přišel, něco málo o tomhle vím tak jsem řekl že jsem dostal tip, o tom že jsem někomu naboural účet FB jsem radši mlčel.

Jde mi v tomhle o to zda by policisti z OOP neměli jednat a jít si hned pro něj, když je to hladový feťák, bez fetu, penez z kvérem za pasem?
prostě nebezpečný,podezřelý člověk.

druhý problém:chci být co nejvíc nápomocen a tak jak by to šlo udělat abycj jim ty data poskytnul?Dát ten disk do obálky s dopisem o co se jedná a poslat to jako anonym z nějaké velké pošty?

vytáhnout přímo data s tim související a dát na CD a zaslat jim to anomymně?

Jde mi o to zda to vůbec jako státní zástupce uzná jako důkaz, když je to získaný jak jsem psal.prostě s prolomenýho účtu FB?

Nechci ještě aby dali flastr za tohle měa le důkazy a že jsou spolehlivé bych jim rád dal.

Díky za info či jiný nápad.

Předmět Autor Datum
Tak snad víš, který kriminalista to řeší, a zkus se s ním mimo záznam domluvit, jestli je vůbec reál…
Kachlík 24.11.2014 15:55
Kachlík
jo to mě taky napadlo,jenže prej by to nakonec mělo opačný efekt.V tom smyslu že by ho dokázal kdeja…
kamzl 24.11.2014 17:22
kamzl
Pokud to nebudou data získaná přímo od FB, tak to nemá prakticky žádnou váhu, protože jenom trochu s…
Wikan 24.11.2014 18:16
Wikan
to jsem měl na mysli, nebudem si tady řikat že to nejde.Vim že jo a on určitě taky.Prostě ty logy z…
kamzl 24.11.2014 18:19
kamzl
Nikto sa nebude s takto nelegálne získaným dôkazom zaoberať, založia ho a.a. (Jedine ľudovodemokrati… poslední
Nuda 02.12.2014 09:45
Nuda

jo to mě taky napadlo,jenže prej by to nakonec mělo opačný efekt.V tom smyslu že by ho dokázal kdejaký právník z toho vysekat a mě by mohli tahat za pozměňování a falšování důkazů.Protože i policajti musí mít povolení na to aby někomu vlezli na FB, právě kvůli věrohodnosti obsahu, nebo jak to napsat.

Navíc k policajtům,vyšetřovatelům ani mimo záznam moc důvěru nemám,ale asi to dopadne tak že to hodím na CD, odnesu to v rukavičkách někam hodně daleko do schránky a pošlu a budu doufat že to pomůže.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru