Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uplatnění vady existující při převzetí zboží

Zboží v řádu x tisíc je třeba kupovat od prodejce, který má na trhu jméno a dobré reference. Ne od nějaké noname firmy, která zavře krám doslova pár dnů po koupi. Významní/velcí prodejci se s tím moc nese*ou a když jim přinesete zboží pár dnů po koupi doslova vezmou nový kus a dají vám ho namísto toho vadného aniž by cokoli řešili.

Rovněž doporučuji kupovat takovéto zboží automaticky "přes internet" a jen ho na obchodě vyzvednout, čímž budete mít 14-denní právo na odstoupení od smlouvy bez udání důvodu. Tedy jakmile objevíte na notebooku vadu nebo i "featuru", která vám nevyhovuje (např. před cca rokem u řed lenovo fungovaly funkční klávesy stejně jako na macu, tj. automaticky vypínaly/zapínaly wifi, zvyšovaly hlasitost, atd. bez nutnosti stisku pomocné klávesy fn a toto chování nešlo v biosu vypnout) = notebook prostě vrátíte.

Pak rovněž moc nechápu, proč jste kupovala ještě jednou ten samý typ notebooku u kterého byly problémy s přihlédnutím k výše uvedenému - v kamenné prodejně noname obchodu.

To, zda je pravda, že máte možnost vrátit zboží u něhož se projeví vada v průběhu 6 měsíců prodejci a žádat vrácení peněz, netuším. Každopádně pro vás je to naprosto irelevantní. I kdyby se vám nakrásně chtělo jít do vleklého několika let trvajícího soudního občanského sporu, pak budete mít rozsudek, který bude jen cárem papíru se kterým se budete moci připojit k insolvenčnímu řízení. Tak to prostě v této republice funguje. Jedinou obranou je (bohužel) absolutně nikdy nenakupovat drahé zboží u malých prodejců/živnostníků.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny