Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ovlivňování svědků, možný útěk.

Zdravim,
dnes jsem potkal člověka co je důvodně podezřelý z toho že nám vykradl dům a dalším 15 lidem, navíc je podezřelý z distribuce a výroby pervitinu.Málem mě opravdu kleplo díky tomu že ten člověk s dalšími vyhrožoval mě a bejvalé družce dosti nevhodným způsobem s detailními popisy ukončení našich životů jestli se budem nadále angažovat.

V kapse mě svědil slzný sprej...

...nic, krom toho že jsem ho radši nepoužil abych neschytal jednu nožem nebo nečim jiným jsme se minuli a pokračovali jakoby nic dále svými směry.

Jde mi o to jak tuhle osobu dokážou nechat na svobodě, ještě v prostředí kde je důvodně podezřelý z mnoha trestných činů...a vlastně proč?

jsou nějaké páky jak zjistit proč to tak je?Pomýšlel jsem na dozorujícího st. zástupce ale byl bych odmítnut, protože nemám možnost nahlédnout v průběhu vyšetřování do spisu.

díky za odezvy.

loading...
Předmět Autor Datum
Obrať se na policii. Jde o § 353 - nebezpečné vyhrožování. A protože jsi svědek, je tam zvýšená sazb…
Ara 05.01.2015 16:50
Ara
diky to jsem nevěděl, chtěl jsem sms zprávy a zprávy z FB předat policii a aplikovat tzv. stalking.…
kamzl 05.01.2015 16:58
kamzl
Stalkování je něco jiného. Jde o sbírání informací, obtěžovaní ve smyslu kontaktování, sledování spo… poslední
Ara 05.01.2015 17:08
Ara

diky to jsem nevěděl, chtěl jsem sms zprávy a zprávy z FB předat policii a aplikovat tzv. stalking.

...ale nevím jestli je to tenhle případ, ten stalking je vlastně vyhrožování-obtěžování psanou formou a měl by se týkat jen opačného pohlaví snad.

...navíc nikdo mu nedokáže že to psal právě on a ty slovní výhružky a nejen od něj jsou taky slovo proti slovu.

Mě spíš překvapuje že st, zástupce nechal tohle individuum na svobodě nenapsali mu červánky, to je jasný ovlivňování svědků a když jim do soudu pláchne co pak potom?

Stalkování je něco jiného. Jde o sbírání informací, obtěžovaní ve smyslu kontaktování, sledování spod.
Jakmile se tam objeví vyhrožování, je už to něco jihého - trestný čin. A kdo vyhrožuje zabitím, nebo težkou tělesnou újmou, jde o nebezpečné vyhrožování. Policajti dají podnět státnímu zástupci a ten může změnit názor na vazbu.

Z druhé strany. Když ho potkáš příště, rovnou ho majzni obuškem, pokud bude mít na policajtech oznámení o vyhrožování, nikdo nebude zkoumat kdo začal :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...