Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SIPO

Dobrý den možná to sem nepatří ale v prosinci jsem založil sipo a zapoměl jsem jej poslat poslal jsem ho hned druhý leden ale dnes se mi platba vrátila jak prosím postupovat k úhradě děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Máte několik možností: - počkat na upomínku plateb SIPO (chodí kolem desátého až patnáctého) - dojít…
Dale Cooper 07.01.2015 12:50
Dale Cooper
Dale vím, že pracuješ na poště nebo s ní máš něco společného, chtěl bych se zeptat. Chodí mi lístek…
Hanyse.k 07.01.2015 16:26
Hanyse.k
Způsoby platby jsou dva (...a půl) 1) hotově, hradí se doklad, který přijde do schránky. Zasílání do…
Dale Cooper 07.01.2015 20:53
Dale Cooper
Dale díky za vyčerpávající odpověď.
Hanyse.k 07.01.2015 23:07
Hanyse.k
Není vůbec zač :-) poslední
Dale Cooper 08.01.2015 17:14
Dale Cooper

Máte několik možností:
- počkat na upomínku plateb SIPO (chodí kolem desátého až patnáctého)
- dojít na poštu (vezměte si doklad SIPO s sebou, kvůli spojovacímu číslu) a nechat si vytisknout náhradní doklad
Upomínku, i doklad vytištěný na poště lze zaplatit buď rovnou hotově, nebo převodem dle instrukcí na dokladu. Platba se vám vrátila, poněvadž prosincovou platbu nelze zpracovat v lednu; toto je i na dokladu SIPO uvedeno. Výjimkou je ta upomínka nebo vytištěný náhradní doklad; ten má ale jiné symboly platby a v lednu zaplatit jde.
Pozor - možná vám na poště řeknou, že doklad nejde vytisknout. Je to proto, protože ne všichni příjemci plateb umožňují hrazení upomínkou. Pak je nutné se obrátit přímo na příjemce plateb. Rozhlas a televize, není-li uhrazen v běžném měsíci je předepsán k platbě v měsíci následujícím. Co v tom SIPO máte za platby?
Pro Kurta: SIPO je dobrá věc a lze krásně s převody zdarma zkombinovat, v rámci jedné položky může odcházet třeba osm plateb. Jedna položka - jeden doklad - jedno "hlídání". Jde to zavést i tak, že to z účtu odchází automaticky a nemusí ani chodit papír do schránky, chodí pak mailem a nestojí to navíc ani korunu.

Dale vím, že pracuješ na poště nebo s ní máš něco společného, chtěl bych se zeptat. Chodí mi lístek SIPO do schránky a já pak z účtu zaplatím jednorázovou platbou. Ten lístek lze posílat i elektronicky do emailu ? Píšeš, že lze zavést aby platba za SIPO odcházela z účtu automaticky, to je trvalým příkazem nebo souhlasem s inkasem ?

Způsoby platby jsou dva (...a půl)
1) hotově, hradí se doklad, který přijde do schránky. Zasílání dokladu mailem nelze.
1a) jednorázovým příkazem, opět se hradí doklad došlý do schránky, dle instrukcí na dokladu; defaultně je ale nastaven způsob úhrady hotově. Zasílání dokladu mailem nelze.
2) pravidelně z účtu, na základě tvého svolení k inkasu, zadává se v bance kde je účet; je potřeba vědět spojovací číslo. Zde jde nastavit, aby doklad nechodil do schránky, nýbrž mailem. Ten souhlas k inkasu je zvlášť na SIPO, stačí fakt uvést jen spojovací číslo. Limit si nenastavuj stejný, jako je platba, ale trochu vyšší. Pak se třeba zvedne záloha na elektriku, objednáš si předplatné novin a budeš muset limit zvedat.

edit: Nastavení zasílání dokladu mailem při úhradě dle 2) je potřeba udělat na poště. Vezmi si s sebou doklad SIPO a požádej o zasílání na mail. Vypíše se jednoduchý papyrus, podepíše a od dalšího měsíce to bude na mailu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru