Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Změna fotky na občance

Ahoj, chtěl bych se zeptat jaké jsou možnosti pokud bych si chtěl změnit fotku na občanském průkazu. Byl jsem si nedávno pro nový, ale fotka se vůbec nepovedla. Díky za info.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím, ono také záleží, jak fotka vypadá a jak vypadá člověk ve skutečnosti, jelikož ikdyž to při…
Zydy 12.01.2015 11:45
Zydy
Jestli jsou rozpory už při vydání OP tak je to možná chyba pracovníků úřadu, a nebo není, každý to m… poslední
TNT 12.01.2015 12:41
TNT

Zdravím,

ono také záleží, jak fotka vypadá a jak vypadá člověk ve skutečnosti, jelikož ikdyž to přijde leckomu až úsměvné, setkal jsem se v praxi už i se situací, kdy identifikovat člověka dle OP bylo natolik složité až nemožné, že musel správní orgán (v tomto případě obecní úřad obce s rozšířenou působností) dospět k závěru, že OP pozbyl platnosti a jakto? Odpověď - § 11 odst. 2 písm. c) - Obecní úřad obce s rozšířenou působností, příslušný k vydání občanského průkazu, rozhodne o skončení jeho platnosti, jestliže u občana došlo k podstatné změně podoby.

Ale jsou to tak ojedinělé případy, že jsou to spíše perličky. Osobně mám fotku na OP taktéž "zajímavou", někde se udiví a zasmějí, že jsem musel být asi po řádné noční akci se fotit, ale každý to bere se smíchem, a musím říct, že mé ego to vždy přežilo. :)

Jestli jsou rozpory už při vydání OP tak je to možná chyba pracovníků úřadu, a nebo není, každý to může subjektivně posoudit jinak! Možná by stálo zde vystavit ukázku rozdílů. :-D Ve vlastním zájmu si má každý hlídat kvalitu OP, protože jakmile člověk jednou něco nutně potřebuje od úřadů, bank, nedejbože samotné policie :-) apod. tak se pak člověk nesmí divit, že ho pošlou za to do zadele nebo mu víc zkomplikují život.
V zákoně o OP mají úřady páky jak pochybné foto u žádosti k "nové" OP odmítnout, technické parametry fotky jsou řešeny vyhláškou ministerstva, však se úřady snaží a vylepují u okének instrukce jak na to.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru