Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Školní lyžařský kurz

Dobrý den,
Dostala jsem se ve škole do situace, kdy podle p. učitelky je nutnosti absolvovat školní lyžařský kurz, který mě vzhledem ke kvalitě ubytování a sjezdovek nepřijde nijak výhodný, a proto jsem se raději rozhodla investovat tyto peníze za prodlouženy víkend v Rakousku. Učitelce jsem oznámila, že rodiče jsou ve finanční krizi, ze které si nemohou dovolit školní lyžařský kurz zaplatit. Učitelka v zápětí argumentovala, že když na kurz nepojedu, tak mě nepřipustí k maturitě a že absolvování kurzu je ve školním tematickém plánu a pro jeho splnění a zároveň posléze připuštění k maturitě je nutností kurz absolvovat. Myslím si, ze reakce p. učitelky je holý nesmysl, ale raději si nechám poradíte abych nelitovala. Za každou pomoc předem moc děkuji. (Za chyby se omlouvám, psala jsem z tabletu)

Předmět Autor Datum
absolvování kurzu je ve školním tematickém plánu a pro jeho splnění a zároveň posléze připuštění k m…
Karel04 11.01.2015 23:46
Karel04
Nene jedna se o střední zdravotnickou školu, která nemá se sportem nic společného tím výletem do Rak…
Barysek 12.01.2015 00:22
Barysek
Tak je třeba v té fiktivní situaci pokračovat a buď zapojit rodiče,aby se připojili nebo to zaplatit…
Karel04 12.01.2015 01:19
Karel04
No placení je aktuální téma a proto to řeším teď a docela i narychlo s tím, že bych to prostě nezapl…
Barysek 12.01.2015 10:41
Barysek
Nevím, jak je to teď, když jsem studoval já, tak školní lyžařské kursy byly celkem sranda. Nechceš s…
Yarda 12.01.2015 09:10
Yarda
No na ten lyžák bych samozřejmě ráda s kamarádkama jela. Je mi jasný, že přijdu o zážitek v dobré sp…
Barysek 12.01.2015 10:34
Barysek
...přítel bude mít v tu dobu dovolenou a tak dám prostě raději přednost lyžování v Rakousku... Hmm…
Yarda 12.01.2015 12:33
Yarda
Proč by měla být pro Boha primadona...? Že chce jet raději s klukem (když pracuje, asi toho společné… poslední
Roker 12.01.2015 19:40
Roker
Je to nesmysl. Připuštění k maturitě nemůže být podmíněno placeným lyžarským kurzem. Nejjednodušší b…
Araneus84 12.01.2015 10:39
Araneus84
Ano přesně to jsem potřebovala vědět. Moc děkuji za reakci a určitě bude nejlepší to vyřešit s ředit…
Barysek 12.01.2015 10:49
Barysek

absolvování kurzu je ve školním tematickém plánu a pro jeho splnění a zároveň posléze připuštění k maturitě je nutností kurz absolvovat

absolvování kurzu je ve školním tematickém plánu a pro jeho splnění a zároveň posléze připuštění k maturitě je nutností kurz absolvovat
A to jste nějaká sportovní třída nebo škola?
Zeptejte se tedy rovnou třeba ředitele,co máte jako dělat,když rodiče nemají na kurz peníze.To se ovšem nesmíte chlubit tím víkendem v Rakousku(který vám případně daroval přítel nebo hodný strýček už k vánocům a tak to nešlo odmítnout :-)).

Nene jedna se o střední zdravotnickou školu, která nemá se sportem nic společného tím výletem do Rakouska se samozřejmě chlubit nebudu. A finanční krize je fiktivní situce, pro kterou jsem doufala, ze by učitelka mohla mít pochopeni bez jakýchkoliv argumentu. To se však nestalo. Díky za reakci :-)

No placení je aktuální téma a proto to řeším teď a docela i narychlo s tím, že bych to prostě nezaplatila pod zámínkou fiktivní situace. Každopádně mě zkrátka zajíma zda bych se v budoucnu mohla proti výroku p. učitelky odvolat, kdyby bylo pravdou, že na ten lyžák jsem nejela z důvodu nedostaku financí od rodičů. Její zastrašování ohledně nesplnění tématického plánu a nasldné nepřipuštení k maturitě mě příjde jako hloupost. Přece mi škola nemůže přikazovat zda musím ZA JAKOUKOLIV CENU jet na lyžák, když na to prostě finance nejsou, ne?

Nevím, jak je to teď, když jsem studoval já, tak školní lyžařské kursy byly celkem sranda. Nechceš se mu vyhnout jen proto, že se nesnášíš s ostatními ze třídy? Jak víš, že ubytování a sjezdovky nejsou kvalitní (nejsi nějaká primadona?)? Je pravda, že když měli jet na lyžařský kurs naši kluci, tak jim nabídli ubytování v chatě co nesplňovala hygienické požadavky (když se v tom začali rodiče šťourat, tak to přesunuli jinam). Co takhle názor hygienika? A co na to tvoji rodiče? Připouštím, že ta učitelka může být rapl.

No na ten lyžák bych samozřejmě ráda s kamarádkama jela. Je mi jasný, že přijdu o zážitek v dobré společnosti. Nicnméně přítel bude mít v tu dobu dovolenou a tak dám prostě raději přednost lyžování v Rakousku, kde jsem ještě ani nikdy nelyžovala. Jinak co se týče toho ubytování a kvality sjezdovek, beru ze svých zkušeností z minulého roku, kdy ještě ke všemu nebyl ani sníh. Na hygienu ani třeba na stravu jsem si nestěžovala. Učitelka trošku rapl je jiank primadona určitě nejsem. :-)

Proč by měla být pro Boha primadona...? Že chce jet raději s klukem (když pracuje, asi toho společného času taky není nevím kolik...)? Takže bych se na Tvém místě Yardo uklidnil, pokud nemáš co kloudného poradit.

Pokud nejste sportovní škola, je nesmysl podmiňovat připuštění k maturitě povinnou účastí na lyžařském kurzu. Další věcí je ono "volno" během kurzu. U nás se to (svého času) řešilo tak, že kdo nejel, chodil normálně do školy, do jiné třídy. Takže toto se ti může klidně stát a máš po Rakousku. Ano, jde si "hodit marod", jak je u nás dobrým zvykem, ale to bych se pak nedivil, kdyby ti pí učitelka tu maturitu pěkně osladila...
Osobně bych to v první řadě řekl rodičům (ani si to možná neuvědomuješ, ale děláš z nich socky a to by se jim nemuselo líbit, tak ať o tom raději ví) a následně (pokud se dohodnete) to řešil s ředitelem. Pokud se tedy nebojíš nějakého zasednutí si na tvou osobu dotyčnou pedagožkou. Právo nutit tě jet na placený lyžák ale rozhodně nemá.

Je to nesmysl. Připuštění k maturitě nemůže být podmíněno placeným lyžarským kurzem.
Nejjednodušší by dle mého bylo úplně se vykašlat na učitelku a v klidu a s rozumem si jít popovídat s ředitelem. Jestli si holka, tak bys měla být schopná se na povel rozbrečet a sehrát tam před ním divadlo.

Na vysoké jsme taky měli takovéto kurzy, které byli "povinné", ale stačilo přinést nějaké potvrzení, že člověk jel na jakýkoli jiný kurz (rozuměj "sehnat kus papíru podepsaný nějakým instruktorem čekoholi") a počítalo se to stejně jako ten oficiální. :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru