Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prominutí trestu - Výtržnost podmínka na 18 měsíců

Dobrý den,
Nechci vám tu vypisovat celou událost jak se co stalo o to tu nejde je tu o to že jsem byl odsouzen soudem 12.2.2014 z výtržnictví na 18měsíců a chtěl bych žádat o Odpuštění trestu ale nevím jak to a jestli to vůbec jde. Prosil bych o radu co bych měl pro to udělat, mám před sebou jeden soud ve kterým nejsu nějak moc zamotanej ale jsem nahlášen tak tomu prostě nezabráním. Děkuji vám za odpověď a radu. :)

Předmět Autor Datum
to je na soudu, žádat můžeš st. zástupce ten když bude mít záruky-dobré reference např. z práce ti m…
kamzl 13.01.2015 22:59
kamzl
Jestli jsi tvz. podmínce, tak tu prominout/odpustit nelze. Doopravdy nejsi trestán, ale je ti vyměře… poslední
Ara 14.01.2015 06:52
Ara

to je na soudu, žádat můžeš st. zástupce ten když bude mít záruky-dobré reference např. z práce ti může doporučit probačního a mediačního úředníka, ten když pozná že to byl zkrat, doporučí na základě dalších získaných referencí, z práce, dobročinných spolků, místního úřadu,ale třeba i rodičů doporučí soudu aby ti to proměnil na OPP nebo ti dali náramek...

v podstatě z bláta do louže.Odpuštění trestu to snad může prezident nebo minstr spravedlnosti, ale ty tenhle pakatel nebude zajímat,navíc když to je podmínka.

Edit:st. zástupce může tr. stíhání zastavit ale v to moc nedoufej.

Jestli jsi tvz. podmínce, tak tu prominout/odpustit nelze. Doopravdy nejsi trestán, ale je ti vyměřena "zkušební lhůta" a tu nelze ani zkrátit. Až budeš v base, můžeš požádat po nějaké době o prominutí trestu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru