Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vězení

Dobrý den, jsem nezletily, našel jsem si někoho, kluka ktery se mi opravdu libil, byl jsem s nim asi 4x osobně v kontaktu ale po te 4. schuzce s nim na to naši přišli. Nejdříve se mito snažili rozmlivit, ale ja už měl toho kluka rad a nenechal jsem je mito rozmluvit. Tvrdilibže ay nejsem a že na takove rozhodnuti mám dost časi. Potom co přišli na to že si s tim klukem pořád dopisuju přes internet mě i zmlatili a řekli mi že jestli v tom budu dal pokračovat že toho kluka zabijou. Jenomže ja nechci byt ještě další dva roky do osmnacti sam. Nešlo by s tim něco udělat, já mám snad taky nějaka sva prava, nemužou mě přece teď držet doma a tvrdit že to dělaji pro mě.
Dekuji za pomoc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Samozřejmě že máš práva. I tví rodiče mají svá práva. A taky představy, plány, starosti a zkušenosti…
Ara 17.01.2015 12:12
Ara
Oni,jsou ale strašně tvrdohlavi a nenechaji si poradit, u psycholožky už jsme sice byly ale nemělo t…
pokahont 17.01.2015 14:30
pokahont
V podstatě tvé rodiče chápu. Jde o to přečkat dobu do plnoletosti a potom si žít vlastní život. Že r… poslední
pedroso 19.01.2015 10:10
pedroso

Samozřejmě že máš práva. I tví rodiče mají svá práva. A taky představy, plány, starosti a zkušenosti. Jsi v pubertě, tvé tělo zalily hormony s kterými nemáš ještě zkušenost. Hlava ještě neví, co přesně ty pocity znamenají. Než tohodle koně osedláš, chvilku to trvá :-) Je to doba experimentů a hledání. A kolem tebe je spousta opravdu nebezpečných věcí. Můžeš mi věřit, i když to vypadá neuvěřitělně, pubertou jsem si prošli všichni. I tví rodiče :-D.
Je to doba neadekvátních reakcí. Chce to citlivost i na straně rodičů. Nějde jsem slyšel názor, že puberta je tu proto, aby dítě opustilo rodinu. Protože jinak by vůbec nemělo důvod opouštět místo, kde se mu dostává zdarma veškeré péče :-)

Na tvém místě bych hledal mediátora. Někoho, kdo se zaujme pozici mezi tebou a tvými rodiči. Může to být chápající teta, nebo děda. Nebo ještě lépe navštívit pychologickou poradnu v tvém okolí. Rodičům i tobě je třeba vysvětlit, jak je třeba spolu komunikovat. V tom spočívá opravdový problém.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru