Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Založení/zrušení trvalého pobytu

Dobrý den, měl bych otázku, pronajímám byt, nájemkyně si chce v pronajatém byte nechat zapsat trvalé bydliště a mě se to samozrejmně moc nelíbí, ale dle občanského zákoníku jí to zakázat nemůžu. Moje otázka zní, mohu po skončení najm trvalí pobyt osobně zrušit, nebo ho musí zrušit sama. A ještě co se týče exekuce, kdyby náhodou k ní došlo, musí mě exekutor informovat, že chce vstoupit do bytu. Děkuji

Předmět Autor Datum
Zrušit ho můžete i vy. Přinesete doklad o ukončení/vypršení nájemní smlouvy a současně potvrdíte že…
Ara 24.01.2015 20:07
Ara
S exekutory je nejlépe si nezáčínat,potažmo jim nedat důvod ke vstupu do bytu. Exekutoři se neřídí s…
pedroso 26.01.2015 09:10
pedroso
No to je težký, v občenský zákoníku je dáno, že jim to zakázat nemohu a oni si tam trvalé bydliště m…
Vit125 27.01.2015 23:22
Vit125
Opakuji ještě jednou, trvalé bydliště nevytváří žádné právo na bydlení ke konkrétnímu místu. Nenahra… poslední
Ara 28.01.2015 07:42
Ara

Zrušit ho můžete i vy. Přinesete doklad o ukončení/vypršení nájemní smlouvy a současně potvrdíte že už tam osoba nepobývá. Úřad provede šetření a nájemce odhlásí. Mimochodem, trvalý pobyt nájemce nepřináší žádná negativa.

Pokud máte na myslí exekuci na nájemníka, tak nemusí. V tom vztahu nefigurujete.

S exekutory je nejlépe si nezáčínat,potažmo jim nedat důvod ke vstupu do bytu. Exekutoři se neřídí striktně místem trvalého bydliště poviného,ale dokázaným místem kde se dlužník nachází. Takže raději opatrnost a žádné pochybné nájemníky nebrat.Vůbec jim v pronajatých bytech neumožnit nahlášení trvalého pobytu.

No to je težký, v občenský zákoníku je dáno, že jim to zakázat nemohu a oni si tam trvalé bydliště mohou nahlasit i když já o tom vůbec nebudu vědět. A bohužel do lidí nevidíte jací jsou a do dluhu se v dnešní době dostanete razdva.

Opakuji ještě jednou, trvalé bydliště nevytváří žádné právo na bydlení ke konkrétnímu místu. Nenahrazuje smlouvu nebo vlastnické právo... Pokud by se nájemce dostal do do "spárů" exekutora, je naprosto jedno jestli má nebo nemá v místě trvalý pobyt.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru