Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba kůlny v těsné blízkosti plotu

Dobrý den, dovoluji si požádat o radu. Soused postavil na hranici mezi mým a jeho pozemkem asi 180 cm vysoký plot z dřevěných desek. Pod plotem má zabetonované obrubníky, a to tak, že po celé délce plotu, cca 13 m zasahuje beton do mého pozemku 30 - 50 cm, bez mého souhlasu do mého pozemku zabetonoval ve vzdálenosti asi 1 m kotevní sloupek. A nyní si postavil z jeho strany plotu kůlnu na nářadí vysokou asi 2 m, rovněž si nevyžádal souhlas, pakliže ho vůbec potřebuje. Děkuji, Slávek

Předmět Autor Datum
Stavba plotu nebo kůlny nevyžaduje souhlas, ale územní rozhodnutí. V jeho rámci máte právo se k umís…
Ara 28.01.2015 07:55
Ara
tohle rád řeší stavební úřad,nařídí odstranění stavby-ty obrubníky na tvém pozemku. Jednu kůlnu neb…
kamzl 31.01.2015 14:21
kamzl
Postavit může, ale jen na svém pozemku v patřičné vzdálenosti od hranic a jen určitých rozměrů. Doko… poslední
centsm 31.01.2015 17:53
centsm

Stavba plotu nebo kůlny nevyžaduje souhlas, ale územní rozhodnutí. V jeho rámci máte právo se k umístění stavby vyjadřovat jako účastník řízení. Zákon přímo stanoví, že jakákoliv stavba nesmí zasahovat do vlastnických práv jiných vlastníků.

Nejsem příznivce řešení sousedských sporů na základě postoje "mám právo". Určitě bych se nejprve pokusil se sousedem dohodnout, aby odstranil věci které mi vadí. Pokud žádná dohoda nebude možná, obrátil bych se na místně příslušný stavební úřad.

tohle rád řeší stavební úřad,nařídí odstranění stavby-ty obrubníky na tvém pozemku.

Jednu kůlnu nebo objekt podobného ražení do nějakých metrů2 a bez základů si na svém pozemku postavit může bez jakýchkoliv ohlášek, pokud by tam postavil ještě jeden objekt už by to hlásit musel.Přesnější specifikace jsou ve stavebním zákoně nebo ti je řekne pracovník na St.úřadě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru