Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyzvednutí osobních věcí v cizí nemovitosti po smrti majitele

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak mám postupovat v případě, že mám osobní věci(nářadí,kolo,sekačku) a taky automobil v garáži na cizím pozemku a majitel zemřel? V domě bydlel sám a k vyzvednutí mělo dojít po návratu z nemocnice, ale bohužel zemřel.Navštívila jsem notářku a musím čekat na stanovení správce dědictví a domluvit se s ním.Děkuji za odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jestli má děti, zkuste se dohodnout s nima o vyklizení věcí,snad je nezapřou úplně a nemusíte čekat…
kamzl 21.02.2015 14:30
kamzl
Správce dědictví se ustanovuje v případě že oprávnění dědicové nejsou známi (nebo na přání zůstavite… poslední
Ara 21.02.2015 17:08
Ara

Jestli má děti, zkuste se dohodnout s nima o vyklizení věcí,snad je nezapřou úplně a nemusíte čekat na rozhodnutí soudu.

Správce majetku, děti,dědici by mohli být proti sobě, kdyby vám dali něco po zemřelém ,třeba ani sami neví co jest jejich a co vaše.

Chtělo by to i k uloženým věcem nějaké doklady a nájemní smlouvu na garáž, jinak podle mého názoru připadnou dědicům a co s nimi udělají je jejich věc.

Přidám perličku kdy nedávno zemřela jedna paní,nikoho prý neměla- pár přidrzlých občanů neváhalo a ještě než byla paní v pohřebáku vybílili jí kompletně garáž a nějaké zařízení bytu za přihlížení pohřební služby a přítomného doktora.Po zabezpečení domku se na to objevila dcera, kterou "nikdy neměla" ale asi jí nějak tajně navštěvovala protože o většině věcí měla přehled.Začalo rodeo ze kterého bude hodně lidem špatně protože lidi co si pomohli se spojily a řekli že nic neměla nebo že jim to před smrtí prodala,přenechala apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru