Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Exekuční řízení, příliš vysoký nárust.

Hádal jsem se nima ve stejný věci, ničím si nepomůžeš, zaplatit se to nejdřív musí, pak po ukončení exekuce žádat v občanskoprávním sporu vše zpět.řídil bych se příkazem, návrh je jen k soudu, ten ho může zastavit(nebo ty) - pozměnit

Jinak když jsem tohle řešil s lidovým právníkem, mohl sis pomoct ušetřit v podaném odvolání, náklady nalézacího řízení, ne v plné výši ale poměrnou část ano.Jde o to že pokud tě "nalézali" má ti povinnost před soudem dokázat že ty náklady jsou oprávněné.např cestovné, účtenky za dopisy, služby, paliva apod.

jestli jsi odvolání nestihl,musíš to doplatit a pak žalovat.to je daný, leda že by soud,exekutor,oprávněný či státní zástupce z nějakého důvodu exekuci zrušili.

Těch 70000,- to je určitě překlep.od tý slavný novely si můžou účtovat náklady přiměřené i kdyby si dlužil třeba milion.v tomhle kdyby to byla pravda by to byla lichva.

Edit: zkusil bych s tímhle zajít na nejbližší soud za soudním exekutorem, ukázat mu to.žádat o pozastavení exekuce do zaslání nového , správně napsaného návrhu.Zároveň bych zaslal upozornění onomu exekutorovi a zkusil žádat i jeho.Mohla by to být šance, i když mizivá a časově náročná jak částku snížit u nařízeného soudu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny