Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ochranka v obchodě

Dokazovat nemusíš nic. Není ani tvojí povinností čekat na policii, pokud si se nedopustil žádného přestupku. To, že si to někdo pouze myslí, mu nedává právo tě zadržet. Zadržet by tě mohli např. na základě videozáznamu, kde by bylo patrné, že si rohlíky a chleba u nich ukradl. Ne na základě obsahu tvého batohu, který jim ostatně vůbec nemusíš ukazovat.
Nejjednodušší by se mi jevilo jít s ochrankou k pokladně obchodu, kde sis rohlíky zakoupil, zda si tě prodavačka pamatuje. Asi bych neměl trpělivost a nervy čekat bezdůvodně na policii někde, když policie může dorazit klidně za hodinu. Pokud na tebe ochranka sáhne, je to napadení a můžeš se adekvátně bránit.
Pokud vidíš, že bys proti ochrance neměl šanci, stejně klidně jdi pryč z obchodu a ve chvíli ,kdy po tobě skočí, alespoň předstírej odpor a pořád opakuj, že si nic neukradl a zadrželi tě protiprávně. Až dorazí policie, oznam jim podezření ze spáchání t.č. omezování osobní svobody a napadení, co se týče ochranky. Každopádně i když se necháš takto "zadržet" v žádném případě nikdy nic ochrance nepodepisuj ani s nima nikam nechoď bokem. Na příjezd policie čekej na pro veřejnost viditelném místě.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny