Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vrácení zboží

Ahoj všem.
Od letošních vánoc máme doma kávovar Catler koupený z eshopu.Od prvního dne smrděla udělaná káva z toho přístroje plastem.Vyčetl jsem na forech,že smrad má po pár dnech odeznít,nestalo se.Smrad způsobovala páka kávovaru-držák kam se káva sype a zasazuje do přístroje.
Odnesl jsem páku do autorizovaného servisu Catler v Brně,neinformoval jsem o problému eshop,kde jsem kávovar zakoupil.Tam vpohodě borci uznali,že takovej smrad ještě necítili,dokonce se prokecli,že nejsme první a páku vyměnili za méně zavánějící,která by už měla po pár dnech vyčuchnout.
Nestalo se i druhá páka zasmradovala kávu.Takže i druhá páka šla zpět do servisu,opět bez vědomí eshopu.Dostal jsem papír na reklamaci,že zavolají s výsledkem.
Už je to víc jak 30 dní.Můžu chtít peníze zpět za kávovar od eshopu když jsem je neinformoval že zakoupené zboží je špatné?
Můžu chtít peníze zpět za kávovar v autorizovaném servisu?

Eshop jsem nekontaktoval,protože by to stejně poslali tam,kam jsem to odnesl a trvalo by to dlouho.
Na stránkách je reklamační řád takže by to mělo jít-

Nejrychlejší vyřízení reklamace dosáhne Kupující reklamováním zboží přímo v autorizovaném servisu, který může najít nawww.najdiservis.cz. Bezplatný záruční servis je možno poskytnout jen v případě předložení pořizovacího dokladu nebo v případě prodloužené záruky i vyplněného záručního listu (musí obsahovat druh spotřebiče, typové označení, výrobní číslo, datum prodeje a označení prodávajícího v souladu s § 620 odst. 3 Občanského zákoníku).

Z Eshopu bych tedy peníze mohl nárokovat zpět,když je 30 dni pryč od reklamace?
V servisu mi penízr zpět asi nedají?

Předmět Autor Datum
Servis ti peníze určitě nedá. Ale nárok na odstoupení od smlouvy určitě máš.
Wikan 15.03.2015 11:08
Wikan
Díky za potvrzení,taky to tak vidím. poslední
tuta 15.03.2015 11:23
tuta

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru