Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Inventúra bez mojej prítomnosti, manko

Dobrý deň.

Pracoval som ako zástupca vedúceho v potravinách. Nakoľko som bol dlhodobo PN, na predajňi urobili inventúru, bez toho, aby ma niekto z vedenia upovedomil, prípadne písomne vyžiadal môj súhlas s vykonaním inventúry bez môjho vedomia. Deň po inventúre, mi vedúci prevádzky oznámil, že sa inventúra konala a že podľa prvých odhadov dopadla v poriadku. Nič sa nedialo a až po dvoch mesiacoch mi bolo oznámené, že v inventúre schodok, manko 1000 Eur, ktorý treba uhradiť a ja spoločne s vedúcim budeme platiť najviac. Chcem Vás preto poprosiť o radu, či mám nejaké právo brániť sa voči tejto skutočnosti, nakoľko sa tak inventúra konala bez mojej prítomnosti i môjho súhlasu a dokonca spoločnosti trvalo viac ako 2mesiace, než zistili manko.

Vopred veľmi pekne ďakujem.

Předmět Autor Datum
jako zástupce vedoucího, rozděl a panuj. nemůžeš uhlídat kdejakýho bezdáka že ti tam vypije lahev v…
kamzl 18.03.2015 21:22
kamzl
Zaměstnavatel nepotřebuje tvůj souhlas, nebo tvou přítomnost k inventarizaci vlastního zboží. Pokud…
Ara 19.03.2015 08:46
Ara
Takhle by to mělo vypadat v praxi! poslední
kamzl 19.03.2015 16:30
kamzl

jako zástupce vedoucího, rozděl a panuj.

nemůžeš uhlídat kdejakýho bezdáka že ti tam vypije lahev vodky a hodí jí prázdnou mezi mouku-příklad- chtěj podíl viny za ztracené,kradené, jiné mankio rozdělit mezi co nejvíc tvých podřízených-pravomoce na to máš a placený za to jsi.

Během nějakého času uvidiš jak se manko sníží, tohle odvětví obchodu s těmahle ztrátama počítaj,ne-li nejsou na to pojištěný...popř. uplatni svoji pojistku na "blbost" a svoje peníze o které příjdeš a reputaci uplatni na těch kdo jsou úplně dole...

...viz, wikipedia: zákona padajícího hovna.

Zaměstnavatel nepotřebuje tvůj souhlas, nebo tvou přítomnost k inventarizaci vlastního zboží. Pokud jsi byl na dlouhodobé nemocen, můžeš se zbavit aspoň části odpovědnosti - ale důkazní břemeno je na tvé straně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru