Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Promlčení pokuty DPP

S první částí souhlas, příště se na komentář raději vykašlu, stejně to nikam nevede a nikoho nikam neposune, v tom máte pravdu.
S druhou částí souhlas už méně. Není pravda, že je to iluzorní, pár "západních" zemí jsem navštívil (USA jsem zrovna tedy na mysli neměl...) a vztah k občanské společnosti, zákonům a právu je tam naprosto jiný. Je ale pravda, že jak u občanů, tak u zákonodárců (ono je to ale stejně provázané, když je plebs dole nemůžeme čekat, že nahoře budou "osvícení vládci" a naopak...). Příkladně státy jako země Beneluxu, Švýcarsko, Británie, Rakousko apod. V USA je ten počet právníků také ovlivněn tím, že je tam naprosto jiný právní systém a je možné se tam úspěšně soudit za každou 3,14čovinu (že si někdo spálil držku od kafe a na kelímku nebylo napsáno "pozor horké" apod.).

Ano, kovaní zločinci sem asi nechodí, ale já to zase, narozdíl od Vás, vidím tak, že pokud někdo hledá všemožné způsoby jak "vomrdat" zaplacení pokuty za něco, co si vědomě, svobodně a sám nadrobil, tak si žádnou pomoc nezaslouží (a proto budu příště místo mentorování raději mlčet ;-) )!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny