Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sťažnosť na úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou

Dobrý deň, mám väčší problém, veľa otázok a žiadne východisko, bola by som veľmi vďačná za radu :)...
Mám 18 rokov a študujem na hotelovej akadémii. Pred rokom aj pol cca- november 2013 som mala úraz. Pri zostupovaní zo stoličky mi vyskočilo jabĺčko a pretrhlo vnútorné väzivo. Okamžite sme leteli na chirurgiu kde mi do 2 týždňov naplánovali artroskopiu kolena, nenáročná operácia len na zašietie väzu a spevnenie jabĺčka. Lekár ma operoval 3 a pol hodiny(!!TEP kolena max.hodinka aj pol). Po operácii som sa 3 týždne sama nedokázala postaviť z postele. Začali sme rehabilitáciami no ani po 3 mesiacoch to nebolo v poriadku. Ortop3f čo ma operoval mi povedal že to bolo chybou neskorej rehabilitácie. Matka je zdravotníčka, vedela že tým to nie je, obehli sme ďalšie 2 nemocnice s prosbou o pomoc, v prvej mi najskôr naplánovali reoperáciu lenže v deň operácie ma primár poslal domov s tým že on sa mi do toho bojí ísť, v ďalšej nemocnici ma ledva vyšetril a poslal "do kúpeľov" že na to sa nedá nič robiť. Po roku trápenia sa s kolenom (pracovala som ako barmanka, školské praxe, neustále na nohách) sme našli lekára ktorý bol nielen lekárom ale aj človekom, vysvetlil mi problém, hľadal iné riešenie ako ďalšiu operáciu odporučil magnetickú rezonanciu že potom uvidíme ako ďalej. Výsledok? 80% zničenie chrupavky,zdeformovaná patela, meniskus, zápal v celej nohe, tekutina v kolene, na 60% natrhnutý krížny väz. Momentálne som mesiac po druhej operácii, snažil sa mi pomôcť aspoň čiastočne pretože potrebujem náročnejší zákrok a predsalen mám 18 a nechcem skončiť na vozíčku. Ospravedlňujem sa že som sa rozpísala ale to len aby ste lepšie pochopili moje pocity...Bolo mi povedané že pri prvej operácii mi nakrivo stiahol väzivo a to mi jabĺčko ťahalo mimo lôžka, vďaka tomu som mala neustále problémy,bolesti a podobne. Zničil mi koleno, úplne, musím si dávať pozor na každý jeden krok pretože keď si roztrhnem krížny väz budem musieť ísť na plastiku a potom na rekonštrukciu jabĺčka, navrhovali mi aj totálnu endoprotézu kolena lenže v mojom veku mi to nikto nespraví keďže umelý kĺb má životnosť 20 rokov. S kolenom mám doživotné problémy a nie mojou vinou. Ide o to, či mám právo podať sťažnosť na úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, v podstate som skončila s prácou, nedokážem stáť ani 6 hodín na nohách a nie že 8 v robote, myslím že v 19 ísť na invalidný dôchoodk ktorý by mi aj tak nepriznali keďže som pracovala zatiaľ len brigádne. Už som z toho zúfalá. A ďalší problém je v tom že v nemocnici kde ma prvý krát operovali pracuje moja matka ako námestníčka, takže si viem predstaviť tlak na matku zo strany riaditeľa...Prosím poraďte mi, ako by ste sa zachovali Vy na mojom mieste?... Ďakujem :)

Předmět Autor Datum
Najít si advokáta, znalecký posudek a soudit se s nemocnicí o odškodné. Neznám přesně ohodnocení dle…
Araneus84 26.03.2015 14:42
Araneus84
Tu nie sme v USA, pripadov, kedy nemocnice nieco platili mame na SK stale malo a skoro vsetky sa tyk… poslední
fleg 26.03.2015 19:46
fleg

Najít si advokáta, znalecký posudek a soudit se s nemocnicí o odškodné. Neznám přesně ohodnocení dle nového OZ, ale troufám si tvrdit, že částka za toto by se mohla aktuálně pohybovat v řádech milionů ...
To že v dané nemocnici pracuje tvoje matka by v tvém případě nemělo při rozhodování hrát žádnou roli.

Tu nie sme v USA, pripadov, kedy nemocnice nieco platili mame na SK stale malo a skoro vsetky sa tykali nezvratnych stavov (umrti), takze ja to vidim velice blede.
Teoreticky mozes oslovit urad, ten ti moze dat za pravdu, nasledne pojdes na sud so znaleckymi posudkami a vyjadreniami uradu a mozno vyhras parrocny proces.
Nemcnice su vacsinou sukromne dnes, prevadzkovatelia sa menia jak na beziacom pase, takze realna sanca nieco ziskat je minimalna.
Tu ide skor o princip ako o nejaku spravodlivost, ci financne odskondnenie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru