Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nezakreslený kanál na zahradě

Dobrý den, když jsem stavěl rodinný dům, někdy v roce 1996-1997, jsem odjel na krátkou chvíli do Německa. Když jsem ale přijel, uprostřed zahrady, kde měl být zapuštěný bazén, byl kanál do kterého byly svedené cca. 4 kanalizační potrubí z domů výš na kopci (nikdo se mě neptal, nedal vědět, prostě nic). Žena byla v porodnici, a potřebovali jsem dům co nejdříve dodělat a zkolaudovat, tak jsem kanál zasypal a ze zapuštěným bazénem jsem se prozatím rozloučil že to budu řešit později.Teď (celkem po dlouhé době) jsme se rozhodli že zapustíme ten bazén, ale vzpomněl jsem si na ten kanál. Povídal jsem si o tom se známým, který má možnost se podívat do nějakých nákresů kanalizačního potrubí. Ale když mi přišel říct co našel, tak jsem nevěděl co na to mám říct... kanál ani trasy z domů nademnou tam nebyly. Jsou tam jen zakresleny potrubí podél hlavní cesty, nikoli však na mé zahradě. Chtěl bych vědět zda-li mám nárok na nějaké odškodnění, nebo jestli ten kanál můžu bez ohledu na nikoho vybourat a potrubí zazdít, když tam teoreticky žádné nevede :D. Předem díky za jakékoli rady a tipy.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
jestli to je na vesnici nebo menším městě se ani nedivim kdejaké trativody se vždy kopaly- bez ohled… poslední
kamzl 17.04.2015 17:26
kamzl

jestli to je na vesnici nebo menším městě se ani nedivim kdejaké trativody se vždy kopaly- bez ohledu na stavební povolení.

navíc je možné že ten trativod - kanál tam je ještě z dob kdy to mohla být nějaká usedlost - nebo pozemek jednoho majitele.

není známa podrobnější situace.

každopádně bych si s tim nelámal hlavu - jít po trubkách je asi nesmysl,ke komu to vede- třeba nikam ani nedojdete.

Pokud ty odpady nejsou po odkrytí aktivní -bazén si můžete zhotovit bez nějakých větších problémů - jde o to aby se vám to nevyvalilo někde jinde,třeba v koupelně.pak by se i možná vyplatilo pátrat po majiteli a žádat náhradu.

Začal bych u místních letitých domorordců nebo sousedů zda o tom něco nevědí, i ve svém vlastním zájmu by někdo nějakou informaci mohl pustit a dalo by sto snáze řešit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru