Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem příspěvek na bydlení?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda mám nárok na příspěvek na živobytí, pokud mám momentálně trvalý pobyt přihlášený ve starém domě, který je vybydlený, je tam sice zavedena elektřina a voda, ale jsou to jen holé stěny nahrubo omítnuté, není podlaha, není nábytek, není umyvadlo ani sporák, není topení, prostě nic, jen postel, rádio, stolek a židle, a v rohu ventil na vodu. Bydlím tam sám. Nyní za mě stát platí pouze soc. a zdrav pojist. Předem bych chtěl upozornit pokud by se někdo šklebil, že jsem se dostal do těžké životní situace a je to jen snad doba přechodná, než se vše vrátí do starých kolejí, píšu z kamarádovi wifiny.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Výši příspěvku na bydlení, ev. nárok na něj nemá žádnou souvislost s kamarádovou wi-fi a ani žádný z…
tojezdenek 19.04.2015 08:08
tojezdenek
Velmi prostá odpověď i okolnosti ovlivňujíci příspěvek na bydlení najdete zde: lovelykodiak1.webnode… poslední
Ing Marek Eiderna 26.05.2015 19:13
Ing Marek Eiderna

Výši příspěvku na bydlení, ev. nárok na něj nemá žádnou souvislost s kamarádovou wi-fi a ani žádný z druhů xichtokladů (šklebení).

Základem je žadatelův příjem do domácnosti a pak věci související s bydlením - počet obyvatel jednotky, vztah k ubytovací prostorám (nájemce, majitel), náklady spojené s bydlením a další věci s tím související.
Nejlépe poradí na kontaktním místě, kde jsou zaměstnanci "placeni" od toho, aby lidem pomohli, ev. poradili ... . Jsou obvykle ochotní, jen potřebují o vaší situaci co nejvíce informací, o které si řeknou.
Výši příspěvku na bydlení si lze i orientačně spočítat - třeba tady: http://www.penize.cz/kalkulacky/prispevek-na-bydle ni - přeji brzké vyřešení náročné životní situace a hodně štěstí. 8-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru