Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nalezená občanka, co s ní ?

Dneska ráno při cestě do práce jsem nalezl občanský průkaz, jelikož vím jak je otravné vyřizování nové, říkám si udělám dobrý skutek.
Nenechám ji tam ležet ale vrátím ji majiteli.
Tak jsem koukl po příchodu do práce na net jestli podle jména a adresy o něm najdu něco na síti, nic o něm v google nevyskočilo, jelikož je dotyčný z vedlejšího města než jsem já tak jsem zvolil jinou taktiku, zavolal jsem na městskou v jeho obvodě, podotýkám na pevnou linku na služebnu.
Příslušník velice ochotný,že na adresu pošle hlídku že mi dá vědět.
Vzal si na mně telefon že ho dají dotyčnému ať se se mnou spojí a bude vše vyřešeno.
Chyba lávky tak za 2 hoďky příslušník volá že dotyčný na té adrese vůbec nefiguruje.
Ale že mám po návratů domů zavolat nebo zajet na služebnu v mém bydlišti a s něma si domluvit předání dokladů, říkal že to nebude problém že si pro to i přijedou ať se nemusím starat že by to tak udělali oni, jen že sou z jiného města tož si to mám dohodnout s našima.
Zde nastává problém po telefonátu na pevnou linku na služebnu v místě mého bydliště a vysvětlení o co se jedná my bylo zděleno že podle zákona oni takové věci (doklady) přebírat nemohou a že si mám zjistit na magistrátu kdy je otevřeno oddělení s doklady a tam to zkusit odevzdat.
Tak přemýšlím jestli si ze mě dělají prdel,jiný by si na tu občanku zašel na splátky koupit nějaké zboží, nebo ji využil jiným podobným způsobem.
Já pitomec chtěl dotyčnému chtěl ušetřit trápení s vyřizováním nových dokladů a dopadl jsem takhle.Kdysi byly schránky důvěry nebo jak se to jmenovalo,dneska jsou akurát bejbyboxy :-) .
Uvažuji že ji hodím do poštovní schránky ať se stará někdo jiný když cajti nemají zájem a dotyčný se na dané adrese nezdržuje.

Co by jste udělali vy ?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny