Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prodej bytu

Dobrý den,prodávám byt přes jednu RK a zároveň kupuji byt přes jinou RK. Na svůj budoucí byt jsem složila zálohu a podepsala depozitum.Můj kupec též složil zálohu na můj budoucí byt u RK a podepsal depozitum,abych jej prodala pouze jemu.S RK mám smlouvu do konce května.Vše se neuvěřitelně vleče,dnes má přijít odhadce na můj byt-kupec si bere hypo.Na můj dotaz v RK,kolik bych zaplatila,kdybych si prodej rozmyslela,RK odpověděla,abych na to raději ani nemyslela.Mohl by mi někdo poradit,co vše bych musela při storno prodeji zaplatit? Nechci vědět přímo částku,protože jsem ji sem do dotazu též nenapsala.Jen zda bych musela i kupujícímu něco zaplatit? Kupní smlouvy ještě nejsou podepsané.Vím,že bych tratila svou depozitní částku,jde mi o to,co se ještě platí navíc.Můj kupující ještě složil částku do advokátní úschovy.Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Záleží na podmínkách smlouvy, každá RK to má jinak a vesměs stejné.Peníze co jste složila jako kauci…
kamzl 12.05.2015 19:58
kamzl
Dobrý večer,při skládaní kauce na svůj byt jsem podepsala, že jej musím do 30.6.koupit.Ovšem v návrh… poslední
cucurka 12.05.2015 21:03
cucurka

Záleží na podmínkách smlouvy, každá RK to má jinak a vesměs stejné.Peníze co jste složila jako kauci vám nebudou vráceny všechny, ve smlouvě je určitě něco v tom smyslu že poměrná část kauce bude v případě odstoupení od smlouvy použita na splacení nákladů RK za propagaci(provize makléře, mediální propagace apod.) pokud složená kauce nebude dostačující jste povinna rozdílnou částku poukázat na účet RK.

Kupní smlouvy v tomhle případě nemusí být podepsány, jde o to co jste podepsala při skládání kauce.Chce to si sednout a v klidu si to přečíst.

Setkal jsem se ale u známého s podobným příkladem, kde mu byla kauce vrácena celá, ale na oplátku(aspoň podle jeho slov) další pokus o prodej nemovitosti přes jinou RK je nemožný a na vlastní triko dům co chtěl prodat tenkrát přes RK za 1800000,- už prodává sedmým rokem a za cenu 670000,-. je to prostě mafie, který radši zaplatit za kvalitní prodej a propagaci cca 50000,- než přijít o hodně víc.

Dobrý večer,při skládaní kauce na svůj byt jsem podepsala, že jej musím do 30.6.koupit.Ovšem v návrhu na kupní smlouvu,na můj byt je dodatek,že jej musím do 30 dní po podepsání kupní smlouvy opustit.Je to nereálné,neboť peníze z prodeje mého bytu dostanu až při vkladu na katastr.Tudíž nebudu mít ani čas jej rekonstruovat.Podepsání kupní smlouvy se očekává co nejdříve.Tak se zkouším dohodnout s kupcem mého bytu oddálení stěhování a zároveň,zda bych dostala klíče od mého budoucího bytu dříve,než se byt přepíše na mně.Hezký večer.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru