Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem stahování, zveřejňování věcí na internetu a bezpečnost

Zdravím. Chci se zeptat, jak je to s právy na internetu. Jak to tak obecně funguje. Uvedu příklady:
1) můžu stáhnout obrázek z google a poté ho dat třeba na své webové stránky bez napsání autora?
2) můžu stahovat filmy a písničky (v česku pro vlastní potřebu ano, pokud se nepletu), ale pokud daný film či písničky stáhnu pro vlastní potřebu třeba (řekněme) z německého serveru (a uvažujme, že tam stahování dat majů všeobecně zakázané (písničky, filmy)), tak je to protizákoné?
3) když mám třeba fotku stáhnutou z internetu a nevím, kdo je autor a ani z kama jsem to sebral, můžu to zveřejnit?
4) řekněme, že si stáhnu nějaký keylogger a zjistím kámošovi heslo na FB, email apod. (nic neprovedu)

obecně.. co můžu a nemůžu stahovat a taky co můžu a nemůžu uveřejňovat? pokud to poruším, co mi za to hrozí? Co mi hrozí za to, když třeba někomu zjistím heslo, nabourám pc? Jak často se tyto věci řeší a jakou by to muselo mět závažnost, aby to už řešila třeba policie apod.?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
1), ale můžeš dát <img src=...tady nemá nic být 2)můžeš použít české proxy 3) to je na hlavu, to by…
Pan Töfl 08.06.2015 16:47
Pan Töfl
pre zverejnenie bez nutnosti mať zvolenie majitela autorských práv alebo vlastniť licenciu na ďalšiu… poslední
audax 09.06.2015 09:03
audax

1), ale můžeš dát <img src=...tady nemá nic být
2)můžeš použít české proxy
3) to je na hlavu, to by pak všichni mohli porušovat autorská práva, a stačilo by předstírat neznalost
4) Jak souvisí stažení keyloggeru a zjištění těch věcí? Jako že, ho pustíš na svůj počítač?
Taky platí pravidlo, že kde není žaludce, není ani soudek, obzvlášť u 4.
Stahovat můžeš všechno, a zveřejňovat podle autorského zákona, existují i nějaké důvody, pro zveřejnění (přiměřené části-úryvku, i když u některých druhů médiu je dost podivná představa úryvku ) díla jako citace nebo zpravodajství.

Při porušení hrozí občanskoprávní spor.

Detailně tady
http://bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/tre stni-pravo/trestne-ciny-a-jednani/13709-tresty-cin -nabourani-se-do-cizi-emailove-schranky.html

pre zverejnenie bez nutnosti mať zvolenie majitela autorských práv alebo vlastniť licenciu na ďalšiu redistribúciu je len v prípade výukových a podobných akademických potrieb,vtedy je možno použiť ukážku,fotografiu a iné časti audiovizuálnych diel v nevyhnutnom množstve aj bez priameho súhlasu vlastníka autorských práv...sťahovanie autorsky chráneného obsahu pre osobnú potrebu je legálne len v Českej republike a pokial dôjde sťahovaním k narušeniu "výsostných vôd" iného členského štátu EU alebo autorských práv mimo Českej Republiky,môže/aj nemusí/ si vlastník autorských práv uplatniť nároky aj na českého sťahovača..už to v tejto poradni raz bolo,prafrázujem užívatela nicku Kachlík,Čech sťahuje z uložto,nič podla českých zákonov neporušuje,Čech sťahujúci z torrentov,porušuje aj český zákon,v torrentoch zároveň sťahuje a zdiela,Čech sťahuje film zo zahraničného warez fora film/software,majitel autorských práv k filmu/softwaru si môže nárokovať trestnoprávne riešenie za porušovanie autorských práv,porušenie licencií,nelegálne sťahovanie autorsky chráneného obsahu,nelegálne prechovávanie autorsky chráneného obsahu a nakladanie s ním,za nelegálne užívanie stiahnutého softwaru.....stále zostáva môže a nemusí,záleží od okolností.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru