Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nerovný boj s monopolem Veolia

Od MěÚ jsem obdržel nařízení připojit RD k nově budované kanalizaci ústící do ČOV. Jelikož se jedná o dvojdomek v němž máme se sousedem společnou kanalizaci, požádal jsem provozovatele, Veolii, o předběžné schválení projektu na napojení této kanalizace na jednu vodovodní přípojku. Následně mi bylo řečeno, že mi takový projekt neschválí a my budeme muset vykopat dvě přípojky až do sklepa a to proto, že to prostě nedělají. Na můj další dotaz ohledně dalších důvodů jsem obdržel citaci zákona o VaK "Každá nemovitost má mít /což chápu, že nemusí/ samostatnou kanalizační přípojku" a také, že jsem já nebo můj soused potencionálním neplatičem vodného a stočného a tímto se prý chtějí vyhnout případným soudním sporům v situaci kdy by byli nuceni uzavřít kanalizaci /ne vodu/ takovému dlužníkovi. Už skutečně nevím kam se obrátit o pomoc na MěÚ i sdělili, že tuto pravomoc nemají a já sám jsem nerovnocenný partner ve vztahu k tomuto molochu. Poradí mi někdo,prosím.

Předmět Autor Datum
Nejako som sa stratil v tom popise. Tebe mesto(obec) nariadilo pripojit RD ku kanalizacii? To je pek…
fleg 12.06.2015 02:30
fleg
Předpokládám, že odpady jsou aktuálně propojené někde pod domem a tazatel se vyhnout podkopání domu,…
kocour123 12.06.2015 15:55
kocour123
Ano aj to je moznost zobrat fyzicky tu trubku na seba a je pokoj. Akurat, ked sused odmietne platit…
fleg 13.06.2015 15:20
fleg
Soused nepřestane platit, protože by riskoval, že mu tu trubku na začátku mého pozemeku zaslepím :)… poslední
centsm 13.06.2015 16:06
centsm

Nejako som sa stratil v tom popise.
Tebe mesto(obec) nariadilo pripojit RD ku kanalizacii? To je pekna blbost.
Chapem to tak, ze vy mate momentalne kanalizaciu riesenu ako dvojdom spolocnu a oni chcu, aby ste mali kazdy zvlast kvoli pripadnemu odpajaniu. To ma logiku, nicmenej trvat na tom asi nemozu, pretoze pokial budete platit obaja tak vas predsa odpojit nemozu. Navyse pokial bude platit len jeden a druhy nie tak pripadnym odpojenim riskuju sud, ktory by asi prehrali.
Pokial to chapem spravne a vy si musite tak, ci tak budovat novu pripojku k novej kanalizacii potom nechapem preco nechces vyhoviet ich poziadavke, aby ste mali spolu so susedom kazdy svoju kanalizacnu pripojku, pretoze mi to pride logicke.
Popisal si to dost neurcito, tazko sa v tom vyznat a mam pocit, ze tebe ide iba o to, aby prevadzkovatel uznal vas projekt, kde budete dvojdom napajat z jednej trubky.
Kedze prevadzkovatel urcite neustupi neostava ti nic ine iba sa sudit, co mi vsak pride trosku ujete, pretoze ich poziadavka sa mi zda logicka.

Předpokládám, že odpady jsou aktuálně propojené někde pod domem a tazatel se vyhnout podkopání domu, když doteď fungovali s jednou trubkou z dvojdomku...
Je to dotaz možná spíše na právníka, zkuste to vzít jeden na sebe.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru