Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Softwarové právo

Zdravím všechny, chtěl jsem se zeptat, zda existuje nějaká vhodná publikace případně přímo stránka na internetu zabývající se problematikou softwarového práva v rámci firem.

Jedná se mi například o používání open source/free software, používání licencovaného software, používání MS Office a nějaké zásady k tomu + samozřejmě případné tresty za používání.

Jedná se mi o to zjistit, co je pirátské a co není. Používání firemního notebooky zaměstnancem, který si tam může instalovat prakticky cokoliv tedy i to, co by mohlo být v rozporu s licencováním nebo používáním daného software pro firmy, jaká je hranice toho, zda za notebook zodpovídá zaměstnance či zaměstnavatel apod. - zjistit, co se může na daný firemní notebook instalovat.

Díky za odpovědi :)

Předmět Autor Datum
každý software má svoju individuálnu licenciu na použitie v komerčnopm a nekomerčnom prostredí,každá…
audax 18.06.2015 09:35
audax
který si tam může instalovat prakticky cokoliv Větší firmy to obvykle mají ošetřené tak, že si tam… poslední
jirka44 18.06.2015 11:41
jirka44

každý software má svoju individuálnu licenciu na použitie v komerčnopm a nekomerčnom prostredí,každá firma má určitú politiku používania firemných pracovných pomôcok,nástrojov,celkového prístrojového,softwarového a iného firemného vybavenia zamestnancom v zamestnaní a mimo zamestnania,každý si to rieši individuálne a je to výlučne individuálna firemná záležitosť,či umožní využitie firemného vybavenia zamestnancom aj mimo pracovného času aj mimo pracoviska,vhodná publikácia existuje-pracovný poriadok a všetky nariadenia,vyhlášky,príkazy,zákazy managementu a vlastníkov konkrétnej firmy,u softwaru je vhodné si prečítať Readme,Eula a podobné súbory ohladne licenci,obsahuje ich každý kompletne distribuovaný software,každý majitel autorských práv ku konkrétnemu softwaru si to rieši výsostne individuálne,nejaké generálne nariadenie,ktoré by museli dodržať všetci bez rozdielu okrem platných zákonov danej krajiny neexistuje....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru