Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dan za zahradu

Zdravim,

Dnes som bol na magistrate, zaplatit dan za zahradu ktoru mam. Koli chaose v dedicstve a inym rodinnym okolnostiam som neplatil od roku 2010. Dnes som isiel na ten urad, nech mam konecne podlznosti zrovnane a po vymerani dane som ostal nemylo prekvapeny. Za rok 2015 mi na zahradu a chatku spolu vychadza okolo 50e. V mojom vlastnictve je chata, ta ma 31 m2. Pozemok na ktorom je ma 670 m2 a je nevysporiadany, no napriek tomu som dostal dan za uzivanie. Cize neplatim sice majitelom pozemku najomne, ale statu platim dan za uzivanie zahrady. Toto ma trocha prekvapilo (aj ked pravda hned som si uvedomil ze som na slovensku, takze pohoda). Zahrada to je taka, ze nemam tam ani pristup s autom. Proste o nejakej velkej hodnote nemoze byt rec.

Chcem sa teda opytat, ci je ta suma podla Vas v poriadku, a ako vlastne sa to vypocitava. Ja tymto veciam moc nerozumiem, ale 50e na daniach za rok za takuto zahradu mi pride vela. Este dodam ze je pri Kosiciach. Alebo je to v poriadku ?

Dakujem

Předmět Autor Datum
Nevypocitava sa nijak, pretoze dane su urcuje miestna samosprava. Takze zajdi na miestny urad ainfor… poslední
fleg 29.06.2015 14:34
fleg

Nevypocitava sa nijak, pretoze dane su urcuje miestna samosprava. Takze zajdi na miestny urad ainformuj sa tam ake su miestne poplatky. 50 eur za 5 rokov sa mi tak moc nezda, co je mozno diskutabilne preco platis dan za pozemok, co nie je v tvojom vlastnictve, ty mas platit len dan za nehnutelnost.
Toz otazka je, ci sa kvoli 10 euram rocne (vlastne menej, pretoze za chatku by si platil tak ci tak) oplati pre teba otvarat sudny spor s miestnym uradom, ktory ta vyjde na stovky, mozno tisice eur.
Pokial ti ide o princip prosim.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru