Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Konflikt se spoluobčany

Dobrý den,
Mám problém zatím se ještě nic nestalo, ale chci předejít vzájemné potičce mezi mnou a spoluobčany snědé pleti u kterých je známo , že se chovají jako smečka, takže už jen tak nemám šanci a nejsem typ člověka, který se pouští do rvaček a vyhýbám se tomu.
Začalo to blbýma kecama, na které jsem reagoval ať si dělají prd*l z někoho jiného. Do fyzického souboje mezi námi nedošlo, a chtěl bych tomu předejít, později toho dne jsem šel kolem nich znovu a samozřejmě se to neobešlo od žádných hlášek jako to je ten *****. Určitě pokud by se něco mělo stát, tak předtím bude probíhat nějaká slovní výměna, na kterou nechci reagovat, ale chtěl bych se bránit nějak takhle.

Konflikt si zaznamenávat ve skutečnosti k ochraně svých práv. a případě slovního útoku mířícího na mou osobu nebo na mé blízké a s tím se obrátit na policii, v případě omezovaní mé osobní "zóny" tím, že mě nebudou chtít pustit dál projít, případně fyzického útoku na mě.

Už jen to, že to město v kterém se to odehrává je prohnilé, kde malé děcka ve věku 5-6 let si nadávají do čů a pí, teda krom těch slušných které kazí. S těmi nevychovanýma děckama mám taky zkušenost, ale ty jsem ignoroval.

Chtěl bych se hlavně dotázat na druhý odstaven, jestli jsem v právu si obstarat záznam, a případně se chránit u policie z uvedených důvodů.

Děkuji moc za odpověď

Předmět Autor Datum
záznam je použitelný jedine pokial zaznamenané osoby budú oboznámené s tým,že sa vytvára záznam a mu…
audax 02.07.2015 21:16
audax
našel jsem zajímavý článek, který hovoří o výjimečných situacích, kdy se to dá obejít. "Závěrečné do… poslední
Gsaje 02.07.2015 22:35
Gsaje

záznam je použitelný jedine pokial zaznamenané osoby budú oboznámené s tým,že sa vytvára záznam a musia s tým dokázatelne súhlasiť,že budú zaznamenávané na audiovizuálny záznam,to je obrovský paradox v zákonoch,bežná súkromná osoba v podstate nieje nijako chránená pred dotyčnými tmavo sfarbenými živočíchmi a nech podnikneš čokolvek,je to okamžite brané ako rasovo motivovaný útok....dá sa bohužial konštatovať,že legálnym spôsobom nemáš žiadnu možnosť zasiahnuť nejako preventívne a ani policia zo zákona nieje oprávnená zasiahnuť,pokial nebol priamo ohrozený život,majetok a zdravie....

našel jsem zajímavý článek, který hovoří o výjimečných situacích, kdy se to dá obejít.
"Závěrečné doporučení do běžného života by v obecné rovině mohlo tedy znít: „Nebojte se v nezvyklých situacích pořizovat video záznam, ale nezveřejňujte jej ani nerozšiřujte jinak než pro účely ochrany svých práv“. "
odkaz na celý článek zde
ikdyž u nich je vše motivované jako útok vůči rase... V podstatě mi nezbývá, než jen dostat na budku a ani se nebránit, směšné.
No snad se nic z toho ani nevyvine :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru