Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cites orchidee

Dobry den, chci se zeptat, zda nekdo z Vas ma zkusenosti s touto problematikou. Jedna se o dovoz orchidei ze skupiny B. V cites se mluvi o zivych rostlin, ale nemluvi se o tom, ze nekdo z Eu doveze krem, ktery obsahuje orchidei. Krem je z tretich zemich, kde to vypestovali umele. Ma pravo zivotni prostredi tento krem zabavit? Dekuji za jakoukoliv odpoved.

Předmět Autor Datum
Ffffff, to je tak speciální věc, že asi bude nejlepší se přímo informovat na tom "životním prostředí…
L-Core 20.07.2015 07:40
L-Core
Diky moc;) zkusim se zeptat;)
Guglik 20.07.2015 19:58
Guglik
CITES sa týka nielen živých organizmov a rastlín,zahrňuje aj mrtve,vypreparované živočíchy a rastlin… poslední
audax 21.07.2015 20:17
audax

Ffffff, to je tak speciální věc, že asi bude nejlepší se přímo informovat na tom "životním prostředí" (myslíš ministerstvo, inspekci?). Obrň se trpělivostí, než se dostaneš na toho správného referenta, bude to trvat :)

Možná by v tomhle mohla poradit i Celní správa, možná postup, kde/jak to zjistit přesně.

CITES sa týka nielen živých organizmov a rastlín,zahrňuje aj mrtve,vypreparované živočíchy a rastliny a výrobky z nich..krásny príklad je napr. Hoodia gordonii,ktorá sa využíva vo farmácii v južnej Afrike,v rámci CITES je zaradená medzi najohrozenejšie rastliny sveta a v Europe nieje schválená ani medzi farmaceutickými prípravkami,takže dovoz rastlín a výťažkov z nich je nielen proti predpisom Cites,ale porušuje aj predpisy ohladne používania a registrácie farmaceutických výrobkov a predpisy potravinovej bezpečnosti....rovnako na tom môže byť aj dotyčný krém a nezáleží na tom,že je vyrobený z kultúrnych rastlín,problém môže byť jeho oficiálna registrácia ako farmaceutický alebo kozmetický výrobok,pokial nemá oficiálne atesty a registráciu,môže ho colná správa skonfiškovať už len z týchto dôvodov,nielen nejaký orgán ochrany životného prostredia a nielen z dôvodu,že obsahuje výťažky alebo súčasti rastlín,ktoré sú zaradené do niektorej skupiny CITES....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru