Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem demontáž plynoměru v domě s novým majitelem

Dobrý den,

jsem bývalým nájemníkem bytu. Ze dne na den, jsem se dozvěděl, že již několik měsíců má dům nového vlastníka. Ten požadoval úhradu nájmu za období, co dům vlastní a vystěhování do konce měsíce. Jelikož jsem nájemné posílal stále předchozímu majiteli, který o pronájmu bytu tomu novému nic nesdělil a přestal komunikovat, stačilo nakonec, abych se odstěhoval.

Odhlásil jsem proto i elktřinu a plyn, oboje u společnosti ČEZ. Elektroměr si společnost ČEZ demontovala včas. Ovšem plynoměr měl být, po odkladu ze strany společnosti RWE, které patří, demontován až další měsíc. Ale to jsem již neměl do objektu přístup.

Informoval jsem o situaci majitele i ČEZ a předal jim na něho kontakt. Společnost mne následně informovala, že majitel se rozhodl plynoměr pouze přepsat a nedemontovat. To se ovšem nestalo, což jsem nevěděl, když mi byla ukončena smlouva s ČEZ a RWE chce teď svůj plynoměr zpět a to do konce měsíce. Hrozí mi přestupek a pokuta.

ČEZ s tím již nemá nic společného, RWE neví co poradit, předali to dalšímu oddělení a majitel (soukromá firma) se mnou nekomunikuje, co mám teď dělat prosím?

Přeji hezký den.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny