Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poškozené dveře

V našem paneláku došlo k poškození vchodových dveří.Výše škody bude možná dosahovat až 30 000 kč.Jak postupovat,aby tuto částku nerozpočítali mezi všechny obyvatele? Viník je znám.(Jsou svědci)Nastěhoval se sem po bývalé sousedce,které platí nájem.Kdo má odpovědnost tuto škodu zaplatit on nebo bývalá sousedka jakožto majitelka bytu?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak ať za ním rovnou správce domu nebo několik sousedů rovnou zajde,jak to chce řešit.Buď dveře sám…
Karel04 11.08.2015 11:45
Karel04
V tomto případě je nutné mu dokázat úmyslný trestný čin, Těch 20k na trestný čin se povětšinou vztah…
pedrosoo 11.08.2015 12:12
pedrosoo
No pohrozit mu ale můžou.:x:Třeba i tím exekutorem a zabavením majetku.Když na něho půjde pět chlapů…
Karel04 11.08.2015 17:22
Karel04
... Mezi nejdůležitější znaky stalkingu patří opakované a dlouhodobé obtěžování obětí, nevyžádanou a…
pedrosoo 11.08.2015 17:53
pedrosoo
DOKÁZAŤ a ÚMYSEL poslední
Qet 12.08.2015 00:19
Qet

Tak ať za ním rovnou správce domu nebo několik sousedů rovnou zajde,jak to chce řešit.Buď dveře sám nechá opravit,případně rovnou vyplatí nějakou zálohu na objednání opravy,v krajním případě podepíše prohlášení,že se přiznává a že škodu uhradí alespoň postupně.Jinak mu prostě pohrozte trestním oznámením za poškození cizího majetku,když je škoda nad 5 tisíc,jde o trestný čin.Případně nějakým exekutorem,který si připočte tak 20 tisíc a pak mu zablokuje výplatu,účet v bance nebo mu vtrhne do bytu a zabaví vše co najde,i když to bude třeba té majitelky.Ale to jí pak bude muset vysvětlovat on sám.

V tomto případě je nutné mu dokázat úmyslný trestný čin, Těch 20k na trestný čin se povětšinou vztahuje na krádeže,loupeže - s jasným úmyslem. Jestli tady opilý kopl do dveří,no těžko mu to dokážete jako úmysl.Bytná to za něj asi nezaplatí,ale můžete ji dát najevo,že podnájemník je potížista,pokud se to bude opakovat,bude muset policie dělat alespoň zápis pro další postup. Asi s ním nehnete.

No pohrozit mu ale můžou.:x:Třeba i tím exekutorem a zabavením majetku.Když na něho půjde pět chlapů najednou,asi bude blbě vysvětlovat,že se mu to platit nechce.Taky je pak možnost se ho chodit slušně ptát několikrát denně mimo noční klid,nejlépe ho budit v 6,05 i o víkendech a pak párkrát večer,dokud to nevzdá.Jestli chodí na noční,tak nejlépe dopoledne.

... Mezi nejdůležitější znaky stalkingu patří opakované a dlouhodobé obtěžování obětí, nevyžádanou a nechtěnou pozorností .. jestli vám toto dokáže,tak vy půjdete jak zpráskaní psi a on středem. Stalking je trestný čin.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru