Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odstoupení od smlouvy O2 jako firma po novele 258/2014 i když mám uzavřenou smlouvu před 12/2014

Dobrý den, jsem zákazník o2, jsem firma, mám s nimi smlouvu uzavřenou začáku listropadu 2014 (s platností do začátku listopadu 2016) a rád bych od ní odstoupil i za cenu pokuty. tvrdí mi, že to nejde, kvuli novele zákona 258/2014. Právním předpisům nedokážu porozumět, ale v interpretacích na webu (mobilmania.cz) se dočítám: "Nutno podotknout, že nové podmínky platí pro všechny živnostníky a společnosti, které smlouvu podepsaly od 4. prosince dále, pro starší smlouvy platí stejné podmínky, které měli všichni účastníci před tímto datem." což je ui můj případ. Jak to tedy je?

Předmět Autor Datum
To je naozaj diskutabilne. Zakony nemozu platit retrospektivne. Na jednej strane su tu argumenty, ze…
fleg 12.08.2015 13:58
fleg
Platí podmínky které si podepsal ve smlouvě. Seřvi je na dvě doby a myslím že cuknou. Člověk se nesm… poslední
icepower32 12.08.2015 14:03
icepower32

To je naozaj diskutabilne. Zakony nemozu platit retrospektivne. Na jednej strane su tu argumenty, ze ste uzatvarali zmluvu za podmienok stareho zakona a tym padom amte narok aj na odstupenie podla tohoto zakona, na druhej strane je tu rovnako logicky zakon, ze odstupujete v sucasnosti, ked uz plati novela tohoto zakona, takze platia sucasne podmienky.
Prakticky?
Pokial O2 neustupi, co nespravi tak jedine sud a tam to zalezi ako sa bude na to divat sudca, pretoze pravnici sa na to mozu pozerat aj z jedneho aj z druheho pohladu.
Ak by som mal rozhodovat ja tak samozrejme pravo na to mate, pretoze stara zmluva sa odvolava na stare zakony, takze jaj zrusenie je tiez platne starymi zakonmi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru