Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podvodný prodej motocyklu

Zdravím, nedávno jsme zakoupili od pana Jana Horáka motocykl Cagiva 50. Motorku jsme ozkoušeli, vypsali kupní smlouvu, zaplatili a po té co jsem dojel do místa bydliště stroj přestal fungovat, důvod - skryté, neoznámené vady. Motocykl máme právo vrátit, ale s prodejcem nelze telefonicky komunikovat a nenachází se ani v bydlišti udaném na kupní smlouvě. Zjistili jsme, že prodávající je někdo jiný, než majitel, byli jsme na policii tuto skutečnost oznámit a prověřit, zda motocykl nebyl kradený - naštěstí v pátrání nebyl, ale motocykl je odhlášen z evidence a není na nikoho již přihlášen a od 1. června dle zákona ani nepůjde. Prodávají tvrdil, že motocykl prošel technickou prohlídkou, ale nedoložil žádné ani potvrzené listiny. Dokonce se i zjistilo, že prodávajícímu není ani 18 let, tudíž není plnoletý. Motocykl tedy chceme vrátit a uhrazenou částku získat zpět. Policie nás poslala, abychom se obrátili na městský úřad, oddělení občanskoprávní, ale raději se dopředu ptáme Vás, odborníků, jak bychom měli dále postupovat. Nemáme v tomto směru dostatečné zkušenosti a uvědomujeme si, že jsme doslova naletěli, každopádně děkujeme za rady.

Předmět Autor Datum
Takových vozidel a vykuků bude ted všude moc protože slavný úřady nechávají vyřazeným vozidlům veške…
kamzl 14.08.2015 17:10
kamzl
Stejně bych ale vraždil nejradši ten úřední šlendrián A taky lidi, co se na to vysrali (vědělo se t… poslední
Dale Cooper 16.08.2015 13:25
Dale Cooper

Takových vozidel a vykuků bude ted všude moc protože slavný úřady nechávají vyřazeným vozidlům veškerý doklady a SPZ. Každý by si měl před koupí ještě zjišťovat zda vozidlo v registru je než ho koupí.ˇ

Nic policie by to měla řešit jako podvod a ne Vás posílat na úřad, tam vás pošlou zpátky a řeknou vám to co já, že jste si to měli ověřit.

Jedno takový supertěžítko mám taky doma, leda opravdu pomůže ta policie, on vám ji prodal defakto na náhradní díly a udělal podvod a úmyslně se obohatil.

Stejně bych ale vraždil nejradši ten úřední šlendrián, kdyby auta a doklady odebírali postupně a nevysrali se na to úplně mohlo být takových případů míň.

Stejně bych ale vraždil nejradši ten úřední šlendrián

A taky lidi, co se na to vysrali (vědělo se to déle jak půl roku dopředu) a nechali to na poslední chvíli...
Ještě by mohl pomoci nějaký ten vykuk, co má bianco žádosti o dohlášení, zkus se po tom podívat. Určitě to někdo bude někde nabízet...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru