Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přepis vozidla po dědictví

Dobrý den,
zdědil jsem vozidlo po svém dědovi, které však ve skutečnosti používá můj strýc, který se dědictví vzdal. Dočetl jsem se, že kdybychom to chtěli vyřešit tak, že já budu uveden jako vlastník a strýc jako provozovatel, tak bude nutné zaplatit eko daň/poplatek, což u škody Favorit nemá valného významu, vzhledem k hodnotě. Prý je to proto, že registr vozidel je registr provozovatelů a já jako dědic bych tedy musel být uveden jako provozovatel vozidla, aby eko daň/poplatek byl "odpuštěn". Jako provozovatel ale figurovat nechci, když ho v reálu používat nebudu.

Zajímalo by mě, jestli by pro nás mohl plynout nějaký problém v tom, že bychom přepis nerealizovali vůbec a v registru zůstal jako provozovatel zemřelí. Přepis bychom řešili až v momentě, kdy bychom s vozidlem chtěli něco dělat - prodávat, likvidovat atd. Povinné ručení hned po smrti přepsal strýc na sebe, aby mohl vozidlo užívat.

Hrozí mi tu jako dědici nějaké riziko, že jsem vozidlo na sebe nepřepsal? V případě, že by strýc způsobil přestupek, po kom by policie vymáhala pokutu? Mají možnost zjistit, kdo vozidlo zdědil?

Děkuji

Lukáš P.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Měli by jste auto aspoň hodit do depozitu, nechat ho tam do konce roku pak ho sami vyřadí, když ho n…
kamzl 17.08.2015 22:37
kamzl
kamzl, když ho dají do depozitu (po staru), tak s ním nebudou moc jezdit. Ale oni chtějí jezdit, nik…
milan.cukrar 18.08.2015 07:45
milan.cukrar
jo to by to museli teda legalizovat, ale tady psal taky že stim do budoucna stejně nepočítá, takže t… poslední
kamzl 18.08.2015 14:57
kamzl

Měli by jste auto aspoň hodit do depozitu, nechat ho tam do konce roku pak ho sami vyřadí, když ho na sebe nikdo nepřepíše, tady snad ani nevadí to že jste to zdědili.

Nikdo a nikdy a nikde ho nesmí v tom chytit nebo někoho nebo s tim nedej bože provýst nějakou škodu.Nejlepší je s tim nejezdit vůbec.Pokuty a všechno půjde zrovna za tím koho v tom posledního chytnou.

jo to by to museli teda legalizovat, ale tady psal taky že stim do budoucna stejně nepočítá, takže to byl o de mě jen návrh. auto je psaný na zesnulého, po něm těžko vymáhat pokuty. že ho nepřihlásili v rámci dědického řízení je věc druhá.takže toho koho v tom chytnou posledního dostane flastr a ten kdo to zdědil taky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru