Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pracovní úřad - škola

Dobrý den mam takovou otázku. Dne 12 srpna 2015 jsem se nedostavil na schůzku na pracovním úřade. Nedávno mi přišla zprává že bylo semnou zahajeno řízení. Já mam teda otázku: Teď 1 zaří jsem nastoupil na školu, potvrzení mam. Ale byl jsem na pojištovně a tam řekli že mam přiníst potvrzení o studiu + papír od pracovního úřadu odkdy do kdy jsem byl evidován. Vím to přijde poštou ale jak je znám tak to trvá dlouho. Takže když bych šel s dopisem který mi příjde třeba v říjnu + potvrzením na pojištovnu tak za zaří nebudu muset platit pojíštení ? A ještě 1 otázka za ten srpen kdy jsem byl 12tého sprna vyloučen budu muset platit nebo ne ? Děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
jestli jste neměl dobrý důvod se nedostavit,nebyla žádná omluva, tak to je jejich klasický postup, z…
kamzl 07.09.2015 21:11
kamzl
A když budu platit tak jen za srpen že ? Protože od zaří už to zase za mě platí škola ?
TraNeXs 07.09.2015 21:13
TraNeXs
jo. až půjdete na pojišťovnu rovnou si sebou vemte peníze na doplacení.(cca 1500,-) edit: jestli vá…
kamzl 07.09.2015 22:12
kamzl
To bych ale musel doplacek pracáku a ne pojištovně ne ? Protože znamý který vyhodili platili jen měs…
TraNeXs 08.09.2015 13:49
TraNeXs
jestli tě vyřadí zpětně, to záleží na pracáku, pak budeš doplatit muset i třeba 2 nebo 3 měsíce poji… poslední
kamzl 08.09.2015 14:22
kamzl

jestli jste neměl dobrý důvod se nedostavit,nebyla žádná omluva, tak to je jejich klasický postup, zahájí správní řízení o vyřazení z evidence ÚP.

Nástup do školy tu evidenci stejně ukončil, tam spíš půjde o to doplacení zdr. pojištění.To doplatit budete muset, pokud jste navíc bral nějaké dávky je možný že je budete vracet, až příjde předvolání měl by jste tam jít a doufat v benevolentnost pracovnice ÚP. Zdr. pojišťovna už takové pochopení mít nebude, tam to doplacení bude vyžadováno.

jo. až půjdete na pojišťovnu rovnou si sebou vemte peníze na doplacení.(cca 1500,-)

edit: jestli vás ale vyřadí zpětně za nedodržení těch schůzek, tak budete muset doplatit i předchozí měsíc, respektive celou dobu, kterou jste byl tzv. na pracáku. To vám ale řeknou až po tom nebo při tom jednání na ÚP.

jestli tě vyřadí zpětně, to záleží na pracáku, pak budeš doplatit muset i třeba 2 nebo 3 měsíce pojišťovně. nebo jeden ten poslední.

pracáku nic neplatíš, leda by se jednalo o nějaký vyplacený dávky od nich, např. za porušení povinností uchazeče.Jinak jak píšeš, po tobě bude chtít peníze akorát pojišťovna a sociální správa

Nech si vyjet stav zdr, pojištění a uvidíš kolik dlužíš a hned bych to doplatil jak ČSSZ tak zdrávku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru