Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno AUKRO - odstoupení od smlouvy

Z diskuze zde a faq přímo na Aukru tedy vyplývá že odstoupení od smlouvy je možné pouze v případě že prodávající je podnikatel.
Jinak opravdu není možné odstoupit?
Vydražil jsem předmět kde nebyl zcela jasný popis, resp. bylo možné jej vyložit nejméně dvěmi možnostmi. V následné komunikaci jsem zjistil že jsem popis pochopil bohužel jiným způsobem než prodávající. To bych ještě skousl nicméně platit za nefunkční vrak deklarovaný dle mého názoru jako OK se mi nechce. Dále v aukci bylo uvedeno dodání poštou, tedy + 100 Kč poštovné a až po připsání platby na účet. Vzhledem k tomu že jsme v jednom městě cca 5 minut od domu k domu jsem nabídl osobní převzetí a tady mně teda reakce fakt nadzvedla. Nemůžu si pomoci ale nejasný popis aukce a odpor k osobnímu předání mi dohromady dává pokus o prodej nefunkčního předmětu za zdravý. Chápu, je to nepodložená spekulace ale prostě nedá mi to a chci odstoupit od smlouvy.

Předmět Autor Datum
V tomhle pripade bych asi kontaktoval asi primo aukro samotne.
JR_Ewing 30.09.2015 11:40
JR_Ewing
Prostě mu odepiš,že dokud ten předmět neuvidíš osobně,tak peníze zatím nepošleš.Sice tím porušuješ p…
Karel04 30.09.2015 11:57
Karel04
že mu dáš negativní hodnocení. A stejné záhy obdrží.
Dale Cooper 30.09.2015 12:01
Dale Cooper
Tak jsem mu dal naposledy možnost odstoupení a pokud nepřijme, jde se přes Aukro. Tím vyhrožoval zkr…
sHpy00n 30.09.2015 15:24
sHpy00n
Třeba je to jen introvert
JR_Ewing 30.09.2015 15:37
JR_Ewing
Aukro je jen o něco málo lepší inzerce. Je tam tolik podvodů, "fejků", naaranžovaných šmejdů atd. že…
icepower32 30.09.2015 18:45
icepower32
Takže vyřešeno. Odmítl konfrontaci skrze Aukro a akceptoval odstoupení. Sice si neodpustil jedovatej…
sHpy00n 30.09.2015 22:10
sHpy00n
Přece máš na Aukru možnost položit doplnující dotazy - aby se podobným věcem předešlo - a ty tě k ni… poslední
tojezdenek 05.10.2015 07:29
tojezdenek

Prostě mu odepiš,že dokud ten předmět neuvidíš osobně,tak peníze zatím nepošleš.Sice tím porušuješ pravidla,ale pokud má důvod blokovat prohlídku,asi v tom něco bude.Napiš mu třeba,že si chceš ověřit,že nejde o kradené zboží,třeba sám ustoupí a zruší to.Jinak že mu dáš negativní hodnocení.

Aukro je jen o něco málo lepší inzerce. Je tam tolik podvodů, "fejků", naaranžovaných šmejdů atd. že bych se tím fakt netrápil. Napiš mu mail, že odstupuješ od smlouvy, žádné peníze neposílej a jediné co tak maximálně obdržíš je, negativní komentář...

Přece máš na Aukru možnost položit doplnující dotazy - aby se podobným věcem předešlo - a ty tě k ničemu nezavazují! Proč ses nejdříve nezeptal pro upřesnění, případně o další foto, ev. manuál? V dotazu si mohl uvést taky - zboží se mi líbí, ale tím, že bydlíme kousek od sebe, trvám na osobním odběru - co ty na to? Když přistoupí na osobní odběr a upřesní dotazy k mojí max. spokojenosti, pak bud zboží koupím, nebo položím další dotazy a žádám upřesnění - od toho to tam je tato možnost. A dívám se na preference prodávajícího - jaké jsou na něho ohlasy ostatních lidiček - a podle toho se rozhodnu. Mám desítky uskutečněných obchodů a vybabrali se mnou jen jednou - a to šlo pouze o blbou baterku do mobilu za pár desítek korun - příště trochu ostražitosti! 8-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru