Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bezpečnostní kamery.

Zdravím, přečetl jsem již mnoho ale jsem z toho akorát zmatený.
Chci se zeptat jak je to právně se zabezpečením vlastního majetku kamerovým systémem? Jde mi převážně o kamery uvnitř pozemku (zahrada, garáž, dvůr) a dále také jestli je možno dat kameru před dům pro ostrahu aut. Dům máme na kopci kde který je slepý. Dům je na hraně pozemku a před domem máme chodník který už patří městu. Na tomto chodníku se parkují auta, dále pak na našem parkovišti které je přez ulici.
Je možné umístit kameru která bude hlídat auta na parkovišti a chodníku?

Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
umístit ji tam můžeš, v případě problémů je budeš mít i ty, je to kapku složitější tohle. Můžeš ji… poslední
kamzl 03.10.2015 22:40
kamzl

umístit ji tam můžeš, v případě problémů je budeš mít i ty, je to kapku složitější tohle.

Můžeš ji tam mít ale na městě si musíš požádat o povolení, který ti snad dají ale záznam pak nesmíš nikde šířit nebo ho používat k nějakým účelům náhrad škod nebo k soukromému usvědčování nějakého trestného činu, to může jen policie která tě o ten záznam požádá nebo jim ho poskytneš a oni to pak přebírají na sebe.

S kamerovým systémem v bytě pokud zase nepoužiješ nedej bůh záznam k identifikaci pachatele bez prostředníka - policie - tak jich můžeš mít kolik chceš ale nesmí - neměli by - zabírat cizí pozemky(např. stačí odrazem zrcadla) Pro nároky třeba kvůli pojištění je můžeš poskytnout pojišťovně, když tě o to požádá ale pokud si zas nejsi jistý že je tam něco co tam nepatří poradil bych se s právníkem.

pro tvoje venkovní prostory platí něco obdobného.kolikrát nemusí jít ani o pachatele nečeho, ale uvidí se tam náhodný kolemjdoucí a mohlo by být zle.

To hlídání auta na parkovišti bych vyřešil maketou za pár desetikorun, případný uličník se může zaleknout ale stejně když bude chtít tak kamera obušek ani pistoli nemá a pronásledovat pachatele taky neumí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru