Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zásilka poštou do určitého data

Dobrý den,

mám zapůjčený mobilní telefon od operátora. Smlouva mi končí, mobil vracím. Ve smlouvě mám smluvní pokutu 100 Kč za každý den navíc, když telefon nevrátím. Mám ho dodat (zaslat nebo předat) na určité adrese do úterý 6.10.

1) Co když telefon pošlu 5.10. a dorazí třeba 7.10.? Platím smluvní pokutu, přestože jsem zařízení poslal včas?
2) Může se stát, že se zásilka někde ztratí chybou pošty. Z toho důvodu je možné si sjednat pojištění. Pokud bych pojištění neměl a zásilka se ztratila, je to moje chyba a telefon budu muset zaplatit?
3) Co když dorazí mobil poškozený (ne mojí vinou, ale vinou pošty)?

Díky moc za odpovědi!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
v prípade poškodenia/straty zásielky nesie zodpovednosť prepravná spoločnosť-pošta,kuriér etc....zás… poslední
audax 03.10.2015 22:29
audax

v prípade poškodenia/straty zásielky nesie zodpovednosť prepravná spoločnosť-pošta,kuriér etc....zásielku treba odoslať tak,aby mala šancu doraziť v termíne,v akom Ťa zaväzuje zmluva,pokial podla zmluvy ju už v určitom termíne musí mať operátor vo svojich rukách,tak ju musíš odoslať tak,aby do termínu došla,to už je výlučne tvoj problém.........sám hovoríš,že ho musíš do 6.10. vrátiť operátorovi,čiže ju už musí do 6.10. prevziať,tak odoslanie 5.10,pokial to nepošleš nejakým express spôsobom nieje možné považovať za splnenie zmluvných podmienok a nieje možné to považovať za to,že telefon bol odovzdaný včas,tam nieje možné zaručiť,že to pošta ako bežnú zásielku doručí do 24 hodín.......

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru